Radio Europa Liberă: SRI are un sistem de supraveghere a întregii populații

Radio Europa Liberă: SRI are un sistem de supraveghere a întregii populații

După aproape 3 ani, controversata platformă de analiză „big data” și recunoaștere facială „SII Analytics” a SRI este gata și în funcțiune, încă din luna mai.

Ea permite serviciului secret să obțină informații rafinate și rapide despre firme și cetățeni, din bazele de date ale statului, inclusiv ale ANAF, care deține cea mai complexă bază de date din România.

Folosindu-se de algoritmi rafinați de căutare și încrucișare a datelor, SRI poate dezvolta apoi scenarii de risc de infracțiuni, pe care le poate trimite beneficiarilor legali, transmite Radio Europa Liberă.

CITESTE SI: Adina Daria Lupea, judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, hartuita de prietena activista a lui Danileț. Magistratul scoate la lumina dovada prieteniei dintre Danileț si Olivia Ursuleac frecventă susținătoare a mișcării civice #rezist

FRAGMENTE DIN RELATAREA RADIO EUROPA LIBERĂ:

Nici până azi, nu au fost însă lămurite acuzațiile aduse de societatea civilă acestui program de 25 de milioane de euro, făcut de SRI pe fonduri europene și construit de o asociere de firme IT controversate. „Nu se știe nimic de proiect, cum l-au implementat, cum l-au integrat, cum respectă legislația, nimic”, spune pentru Europa Liberă avocatul Bogdan Manolea, directorul Asociației pentru Tehnologie și Internet (ApTI).

CITESTE MAI MULT AICI

Categories: ACTUALITATE

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*