Rareș Bogdan: “Ar fi foarte bine să îi ținem pe români în țară, să le oferim o șansă“ | DECLARAȚIE

Rareș Bogdan: “Ar fi foarte bine să îi ținem pe români în țară, să le oferim o șansă“ | DECLARAȚIE

Eurodeputatul a declarant la România Tv că un lucru foarte bun ar fi ținerea reomânilor în țară li totodată ar trebui să li se ofere acestora șansa de a câștiga o pâine bună la ei acasă.

“ Lucrurile trebuie privite mult mai larg. În Uniunea Europeană, în ultimii 10 ani, exista o migrație internă spre Marea Britanie și Germnaia. Legat de românii care au intrat în țară în ultimele două luni și jumatate, undeva la aproximativ 400 de mii de oameni, s-au întors undeva la 150 de mii. ( … ). Cu cei care rămân trebuie să avem grija ce o sa facem, sigur ca este greu sa vii cu aceleasi conditii sau salarizari, e greu sa spui ca nu exista o alternativa in care economia Romaniei a fost aproape suspendata. De acum incolo vom vedea ce pot sa faca marii fermierii romani, ce alternative pot sa acorde. Aici intervin si cheltuielile cu chiria, cu masa.

Doamnele care ingrijeau copii si batrani in italia, la număr au fost 125 de mii oficiali. Acestea au plecat in urma cu ani de zile la 1400 de euro. Au scazut la 1200, iar acum nu castiga mai mult de 600 de euro. Ei bine cred ca aceste doamne, ar trebui sa le gasim ceva de muncă si lor li se pot oferii un salar de 500 de eurot. Acolo sunt departe de familie, de sot, de parintii batrani. Pe de alta parte sunt si ft multi parinti care merg sa-si sustina copiii. Eu cred ca asta este marea preocupare a tot ceea ce inseamna clasa politica si om responsabil inclusiv mediu de afaceri. Aceasta lipsa de forta de munca care migrează din romnaia spre occident e una dureroasa. A suferit-o si Polonia si Olanda. Românii nu pleaca de bucurosi. Dar dacă noi le oferim alternativa, vor rămâne cu siguranță în țară. “

Categories: National, Politică

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*