REVOLTĂTOR: Caz incredibil în Sălaj, acolo unde un preot a refuzat să îngroape o femeie până nu primește 1000 de lei

REVOLTĂTOR: Caz incredibil în Sălaj, acolo unde un preot a refuzat să îngroape o femeie până nu primește 1000 de lei

Preotul Durnea Rusalim din Zimbor n-a vrut nicicum sa ingroape mama unor copii saraci lipiti fara 1.000 de lei, scriu ziariștii de la Graiul Sălajului.

Sa ne ierte Dumnezeu pe toti, dar pe preotul din Zimbor nu stim cine il poate ierta. Chiar in editia de ieri a ziarului prezentam cazul disperat al familiei Arghisan din Zimbor si am facut si noi apel la cititori sa aiba indurare si, daca pot, din putinul lor sa puna deoparte fie un leu, fie un gand milos pentru drama pe care o traiesc doi copii, unul de 11 ani si unul de 13 ani. Dupa ce au dus-o toata viata in saracie absoluta, au stat ani la capataiul mamei bolnave de cancer cu gandul ca poate a doua zi nu o mai vad, au ramas orfani. Mama, in varsta de 42 de ani, s-a dus la ceruri. A trait toata viata ei, asa scurta cum a fost, in lipsuri si in dureri fizice, dar mai ales sufletesti pentru ca nu a putut asigura un trai normal copiilor ei, cu doar 700 de lei castigati de sotul Vasile, care munceste ca cioban.
Ne-am dus ieri la Zimbor cu gandul sa continuam campania de ajutorare in care s-au inscris multi salajeni de buna credinta. Noi, cel putin, am fost oripilati (si e foarte putin spus) de modul in care vede lucrurile preotul din comunitate, Durnea Rusalim.
Am stat de vorba cu Vasile Arghisan, un om slabit de atata suferinta. Nu se putea opri din plans. Si aflam ca parintele Durnea Rusalim nu a vrut sa-i inmormanteze sotia pana nu plateste 1.000 lei. Ne-a aratat chitanta cum ca a platit toti banii si nici nu-i cerem sa se umileasca spunandu-ne cum a facut rost de ei, cand celor doi copii ai lui le e foame.
Vasile Arghisan i-a cerut preotului sa se indure sa faca o derogare de la plata acestei contributii, pentru ca nu avea de unde sa scoata atatia bani. A cerut mila, i-a cerut ajutor preotului sa ii inmormanteze sotia macar cu 500 de lei, nu 1.000. Parintele nu a acceptat nicicum.
Am vrut sa vedem cine-i acest preot neindurator si cu inima de piatra. Deja aveam si numai simpla curiozitate cum poate arata un astfel de om in sutana? Ne-am dus la acest Durnea Rusalim.

Categories: Cluj

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*