Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte că, începând de vineri, 1 decembrie, românii pot  călători în Canada fără vize, pentru şederi de maximum 6 luni în scop touristic, pe baza oricărui paşaport românesc valabil.

MAE atrage atenția că cetăţenii români care intenţionează să urmeze în Canada studii cu durata de peste 6 luni sau să lucreze, indiferent de durată, trebuie să obţină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă.
Conform regimului aplicabil tuturor celorlalte state exceptate de la obligativitatea vizelor de intrare în Canada, cetăţenii români care intenţionează să meargă cu avionul spre Canada, pentru şedere sau tranzit, trebuie să obţină în prealabil o Autorizaţie de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization – eTA).
Autorizaţia de călătorie electronică eTA se va putea obţine doar online, prin accesarea paginii de internet www.Canada.ca/eTA-Romania. Aplicaţia aferentă va deveni disponibilă pentru cetăţenii români numai din data de 1 decembrie 2017, de la orele 16:00 (ora României).
Citeste mai mult AICI.
Sursa: incont.stirileprotv.ro