Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj organizează a XXII-a ediţie a Zilelor Bibliotecilor de Cartier. Evenimentul se va derula pe în perioada 24 – 28 septembrie, iar din program nu lipsesc întâlniri cu scriitori clujeni, prezentări de carte, ateliere de creativitate, cursuri de limbi străine și programare, vizite colective ale elevilor de la școlile din cartiere, audiții și vizionări, spectacol de teatru pentru copii și altele.

De asemenea, cu ocazia Zilelor Bibliotecilor de Cartier, Filiala „Traian Brad” va aniversa 40 de ani de la înființare. Filiala situată în cel mai mare cartier din Cluj-Napoca își așteaptă utilizatorii cu întâlniri cu scriitori și ilustratori de carte, spectacolul Micul Prinț – spectacol prezentat de Teatrul Apetit, prezentarea Aromoterapia și sănătatea – uleiuri esenţiale pentru copii și multe alte surprize. Totodată, noua Filială Grigorescu, situată pe strada Donath nr. 138, își așteaptă cititorii într-un spațiu modern și primitor cu facilități pentru toate vârstele.

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj îndeplinește un rol vital în comunitate, contribuind la dezvoltarea personală a utilizatorilor prin educația formală, educația pe tot parcursul vieții, activitățile desfășurate după încheierea orelor de școală, cultura informației, activități de petrecere a timpului liber și acces la informații.