Să vină turiștii! Sute de pensiuni din Maramureș, pregătite pentru minivacanța de Paște!


    Warning: Undefined variable $mobile_widget_1 in /home/r66183kund/paginadetransilvania.ro/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(584) : eval()'d code on line 42

    Maramureșul își așteaptă oaspeții de Paște și în acest an! Peste 400 de pensiuni turistice au pregătit locuri de cazare, dar şi pachete speciale pentru turiştii care vor să petreacă își Sărbătorile Pascale în această zonă, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România – ANTREC, filiala Maramureş, Livia Sima.

    Cerere mare pentru vacanțele la țară!

    „Avem un număr de peste 400 de pensiuni rurale care în perioada imediat următoare vor veni pe piaţă cu oferta pentru minivacanţa de Paşte. Proprietarii pensiunilor vor pregăti atât pachete complete de cazare pe durata a patru zile, cât şi pentru două sau trei zile, în funcţie de doleanţele turiştilor. Vor fi pachete clasice, specifice acestei sărbători, care includ masa în familie, participarea la slujba de Înviere, cât şi pentru prima zi de Paşte, plimbări în zone de agrement natural din vecinătatea satelor sau comunelor, vizitarea unor vechi lăcaşe de cult, dar şi participarea la posibile evenimente cultural-muzicale care ar putea avea loc în a doua zi de Paşte, în unele sate din Maramureş”, a spus Livia Sima.

    Majoritatea turiştilor care ajung în Maramureş pentru vacanţa de Paşte sunt organizați în grupuri și puțini sunt turiștii individuali. „A devenit o tradiţie ca Paştele în Maramureş să fie petrecute de familii sau grupuri şi sporadic mai putem întâlni şi turişti individuali. Familii cu doi sau trei copii preferă să se cazeze la o pensiune încă din cursul zilei de vineri (Vinerea Mare n.red.) pentru a vedea cum se pregătesc gazdele de sărbătoare, dar şi pentru a simţi atmosfera satului înaintea acestei importante sărbători pentru creştinătate. Ziua de sâmbătă este dedicată micilor excursii de recreere sau vizitare a unor obiective din localitate sau alte localităţi, muzee sau bisericile din lemn aflate în patrimoniul UNESCO, mici staţiuni montane sau orice alt obiectiv interesant. Duminica se merge la biserică, iar apoi, odată ajunşi acasă, turiştii servesc preparatele de Paşte, împreună cu gazdele. Turiştii individuali, îndeosebi tinerii, explorează mai multe sate pentru a vedea diversele obiceiuri, se cazează pe cont propriu, în cort sau în rulotă, dar mai puţin într-o pensiune şi se opresc pentru a servi masa la diverse pensiuni care oferă de mâncare şi celor aflaţi în trecere”, a  mai declarat Livia Sima.