Prima ediție a Zilei Comunei Hida din județul Sălaj își deschide, azi, porțile. Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local al Comunei Hida, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă Sălaj. Organizatorii și-au propus să aducă aproape de locuitorii comunei artiști din domenii cât mai diverse și cu preocupări creative.

Programul începe la ora 12:00, când vizitatorii vor putea să interacționeze cu ceea organizatorii au numit: Podu cu ateliere și Podu cu meșteșugari. La ora 13.00 este anunțată inaugurarea oficială a Parcului Hida. Evenimentul este împărțit în 3 mari momente care vor cuprinde în program activități creative și concerte potrivite pentru toate categoriile de public.

Pe desfășurătorul organizatorilor se mai regăsesc activități precum: facepainting, traforaj, jocuri logice pentru oameni mari, piese de teatru, teatru senzorial, jocuri și arte combinate, airsoft, foto booth, expoziție de desene, obiecte tradiționale și cusut costume populare, haine create din materiale naturale, sculptură în miniatură în sticlă, olărit, tablouri, vaze și obiecte decorative, plăcinte tradiționale de Hida, turtă dulce, ciocolată de casă, siropuri, săpunuri, creme și alte minunății. Toate atelierele se vor desfășura simultan.

Spre seară, pe scena special construită pentru eveniment, publicul va avea parte de muzică pop-rock oferită de bine cunoscuta trupă Hara, un spectacol sonor pe ritmuri disco easy hardcore folclorizat pregătit de Proiectul Corbu, concerte de muzică populară oferite de Cristian Pomohaci, Vlăduța Lupău și alți artiști sălăjeni. Vor fi puse în scenă și două piese de teatru „Dl Goe” și „O zi la sat”. Seara se va încheia cu Toni (Dragoș Costinescu) care va asigura publicului dansul și voia bună.