Petrecere de zile mari de 1 decembrie la Londra alaturi de artiștii Ansamblului Folcloric Transilvania din Baia Mare, Florentina și Petre Giurgi, Dumitru Dobrican dar și de alți artiști maramureșeni. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Maramureș în colaborare cu organizația Romanian Women in UK, cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Astfel pe data de 1 decembrie, ora 12:00 ( ora locală ) se va face Arborarea Drapelului Național al României la Brent Civic Centre. Cei prezenți vor intona Imnul Național și vor face o Horă a Unirii împreună cu oficialitățile londoneze și cele din România. (adresă: Engineers Way, Wembley HA9 0FJ)

Programul continuă și pe 2 decembrie cu o  întâlnire cu românii din Marea Britanie începând cu ora 13:00, la Sudbury Primary School, în Londra. Cei prezenți vor avea parte de momente artistice susținute de Ansamblul Transilvania, Florentina și Petre Giurgi, Dumitru Dobrican, trupa de copii Aleni Dance, trupa de copii de la școala românească AlexZ și un recital susținut de Grupul “Suflet de Copil” de la Paraclisul Episcopal Borehamwood. Bineînțeles, bucatele tradiționale din Maramureș nu vor lipsi! (adresă: Watford Rd, Wembley HA0 3EY)