Sirenele au sunat în centrul Israelului după ce o casă a fost incendiată şi şase persoane au fost rănite luni dimineaţă într-un oraş de lângă Tel Aviv în urma unui presupus atac cu rachetă provenit din Fâşia Gaza, au anunţat medicii şi poliţia israeliană, relatează Reuters.

Incidentul produs în Mishmeret, un oraș agricol la nord de Tel Aviv, a venit într-o perioadă de tensiune ridicată, înaintea aniversării protestelor de la frontiera dintre Gaza și Israel şi a campaniei electorale pentru alegerile din 9 aprilie din Israel.

Poliția a spus că o casă a luat foc și au existat informaţii că au fost lovite de o rachetă. Serviciul de ambulanță Magen David Adom a spus că îi tratează pe șase dintre ocupanții clădirii care au fost răniţi.

Armata israeliană a declanșat sirenele de avertizare la câteva minute după producerea atacului și au anunţat că o rachetă a fost lansată din Gaza, o enclavă palestiniană dominanță de islamiştii Hamas și alte grupări militante care posedă astfel de arme.

Nu există nici o confirmare venită din partea palestiniană.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, care se află în căutarea unui al cincilea mandat la alegerile de luna viitoare, se află la Washington și se va întâlni luni cu președintele american Donald Trump.