Șase persoane au fost reținute și două au fost plasate sub control judiciar după audierile procurorilor DIICOT în cazul de sclavie din Maramureș.

Unul dintre cetățenii germani suspectați în cazul de sclavie din Maramureș, bărbatul, este reținut, iar soția acestuia este sub control judiciar.

Mai multe percheziții au avut loc, marți, în Maramureș, la un grup infracţional bănuit de trafic de persoane, din care fac parte (alături de alte 6 persoane) și doi cetățeni germani, soț și soție.

Aceștia conduceau un program social, finanţat de către statul german, intitulat „Projekt Maramureş”.

Grupul este suspectat că aducea copii din Germania pentru „reeducare”, dar îi folosea pentru munci epuizante. Copiii erau ținuți în sclavie, umiliți și bătuți.

Tânăra din Săpânța ar fi fost săltată de mascați dimnineța la ora 6. Se pare că aceștia au fost nevoiți să spargă ușa casei în care se afla fata împreună cu părinții ei. Surse au declarat pentru Paginadetransilvania.ro că tânăra ar locui în Spania de mulți ani împreună cu parinții ei, însă acum erau acasă, în Romania.  Fata ar fi fost bănuită de trafic de persoane însă după audieri aceasta a fost lăsată să plece, ulterior procurorii și-au îndreptat atenția spre un bărbat din orașu Borșa. 

Publicitate