Scandal la TVR Cluj. Angajații cere demiterea directorului Romeo Couți

Scandal la TVR Cluj. Angajații cere demiterea directorului Romeo Couți

La 31 decembrie 2016, mandatele tuturor coordonatorilor cu atributii de conducere din Televiziunea Romana au expirat. Presedintele director-general al TVR, d-na Irina Radu a promis ca va numi oameni noi in functiile de conducere, care vor asigura interimatul pana la organizarea de concursuri pe posturile respective.

Ne-a cerut chiar, intr-un mesaj postat pe intranet, sa ne exprimam opiniile vis-a-vis de managementul institutiei, nemultumirile pe care le avem si propunerile pentru imbunatatirea activitatii, un „feedback”, cum l-a numit d-sa, de care va tine cont in numirile pe care le va face.

De la TVR Cluj au plecat zeci de mesaje – unul semnat de 35 de jurnalisti si alte cateva zeci, semnate in nume personal de alti angajati, toate avand un numitor comun- directorul TVR Cluj, Romeo Couti, cel mai longeviv director din SRTV, care le-a supravietuit timp de 15 ani tututor presedintilor-directori generali si pe care il considera responsabil de dezastrul in care se zbate acum institutia. Printre cauzele acestui dezastru se numara:

1.LIPSA UNUI PLAN MANAGERIAL Chiar dacă a obținut mandatul managerial pe baza unui plan prezentat în fața comisiei de concurs, Romeo Couți nu a binevoit niciodată să-și prezinte planul în fața colectivului de angajați cu care ar fi trebuit să ducă la bun sfârșit acele lucruri la care s-a angajat.

2. INGERINŢE ÎN ACTIVITATEA EDITORIALĂ -intervenții repetate în conținutul editorial al emisiunilor sau la știri, (cazul concertului formației Beatrice: acest gen de intervenții, „recomandări” sub umbrela autorității funcției se petrec de ani de zile) -Angajarea studioului în proiecte și producții care nu au avut o justificare editorială clară, ci doar cu scopul de a-i atrage și mai multa influență în ariile sale de interes. Vezi deplasari si evenimente organizate in Moldova, Ucraina, Gagauzia etc.

3. RESURSELE UMANE FOLOSITE INCORECT – rotirea nejustificată a personalului în posturi nepotrivite pregătirii oamenilor – lipsa unui specialist marketing, absolut vital in contextul actual și a unui consilier juridic permanent de peste 3 ani. -Concedierea de două ori doar în cursul anului 2016 a tuturor colaboratorilor externi.In lipsa unei strategii financiare pe termen mediu, a renunțat în mod repetat la colaboratori, reușind în acest fel sa decredibilizeze TVR Cluj care este acum cunoscuta în media clujeana ca o instituție de presa instabila. În plus prin aceste renunțari repetate, au plecat oameni în care TVR a investit, i-a pregătit și format, majoritatea fiind imediat după plecare angajați la televiziuni comerciale naționale în concurenta cu TVR. ( de exemplu, TVR Cluj a pierdut singurul reporter de sport pe care il avea).

4. RESURSE FINANCIARE FOLOSITE INCORECT În toți acești ani de când televiziunea publică se zbate pentru supraviețuire, Romeo Couți a folosit sloganul “măsuri de austeritate” pentru a justifica imposibilitatea efectuării unor deplasări în aria de acoperire a TVR Cluj, din cauza lipsei combustibilului sau a banilor de cazare, a diurnelor, dar a concentrat toate resursele pe proiecte megalomane externe (Republica Moldova, Ucraina, Gagauzia) în timp ce producătorii de știri țin echipele de filmare la studio neavând combustibil pentru deplasări la evenimentele din zonă.

Categories: Cluj

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*