Scandal monstru după săltarea lui Cherecheș: primar de la UDMR la Baia Mare, imediat după 1 decembrie, totul cu sprijinul AUR și PNL

Explodează un scandal monstru la Baia Mare, după ce fostul primar Cătălin Cherecheș a fost săltat de poliția germană! Bămărenii vor avea un primar de la UDMR, totul cu sprijinul celor de la AUR și PNL. Evenimentul ar urma să fie oficializat fix după 1 decembrie.
George Simion, liderul AUR, a primit în partid doi oameni de la USR, iar împreună cu cei de la PNL vor să valideze un primar UDMR. În aceste momente există doi viceprimari la Baia Mare, în persoana lui Doru Dancuș (PNȚCD) și Pap Zsolt (UDMR).

Presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan (apropiat de președintele Klaus Iohannis), a avut o întalnire la București cu Kelemen Hunor, liderul UDMR, discutând acest subiect.

Doru Dăncuș, viceprimar Baia Mare, a explicat: „Nu a ajuns la nivelul Primăriei o astfel de hârtie (n.r.: de la Prefectură, privind suspendarea primarului Cătălin Cherecheș) (…). Ședința a fost convocată pentru data de 4 decembrie. A fost un convocator semnat de un număr de colegi din Consiliul Local. Ședința o să fie statutară. În funcție de votul acordat, dacă va fi cazul, subsemnatul va face evident un pas în lateral și o să respectăm decizia consilierilor locali.

Cei doi viceprimari – nu aș putea să confirm că este legal acest aspect… Asta ar însemna să nu fie niciun înlocuitor de drept al primarului. Nu cred că tehnic se poate. Nu aceasta cred că e dorința băimărenilor. Ar duce la un blocaj. Mai mare decât prin preluarea de la mine către colegul Pap”, a spus vicepriarul Dăncuș, în cadrul unei conferințe de presă.

Ce spune Pap Zsolt Istvan referitor la preluarea funcției de primar în Baia Mare:
„La momentul de față încă nu se pune aceasta problemă. Eu azi noapte am revenit din străinătate, azi încep să am întâlniri cu colegii. Ideea este că nu știu dacă cineva și-ar dori acum (în situația în care ne aflăm) această pozitie (cel puțin cineva responsabil). În altă ordine de idei, nu fug de greu sau de responsabilitate, niciodată nu am făcut-o. Hotărârea o iau consilierii. Azi urmează să vorbesc cu Dăncuș legat de atributiile pe care mi le-a luat Cătălin”, a declarat viceprimarul Pap Zsolt Istvan pentru ziarmm.ro.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.