Schimbări importante pentru șoferi din 2019! Ce se va întâmpla cu maşinile second-hand

913

Nici bine nu am intrat în noul an, că deja se anunță schimbări importante pentru șoferi din 2019! Mai exact, maşinile avariate în accidente majore vor trebui duse la inspecţia tehnică periodică după ce vor fi reparate. În plus, cei care vor cumpăra o maşină second-hand ar putea avea acces la un fel de cazier al autoturismului, doar printr-un sms.

Şoferii care vor avea maşinile grav avariate în accidente vor trebui să mai treacă încă o dată pe la Registrul Auto Român pentru o nouă inspecţie.

După un accidente dacă elementele de siguranţă precum lonjeroanele sau caroseria sunt afectate atunci ITP-up va fi suspendat pentru o perioadă. Potrivit realitatea.net, soferul va fi trimis să îşi repare maşina după care va trebuie să vină din nou la RAR pentru o inspecţie de după daună pentru care va plăti între 100 şi 150 de lei.

Autorităţile de la noi s-au inspirat din practica din Olanda. Dacă reparaţiile nu sunt făcute bine, maşina s-ar putea întoarce în service până când va primi avizul inspectorilor RAR.

Va fi creată şi bază de date care să ofere informaţii şoferilor depre toate maşinile înmatriculate în România. În vizor sunt cele aduse din afară, scrie a1.ro.

Şoferii vor putea trimite un sms la Registrul Auto Român. Tot de la RAR vor primi un mesaj înapoi cu datele despre maşina pe care vor să o verifice, care este istoricul kilometrajului, dar şi în ce accidente a fost implicat autorurismul în ultimul timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.