Pe data de 31.12.2017 au fost înregistrați peste 533.000 de români în Germania.

Din aceștia, 444685 au vârsta peste 18 ani și au drept de vot.

Unui român i s-a promis din partea altui român (vecin) ce este angajat la o firmă cu răspundere limitată, (GmbH) din mijlocul Germaniei, ca dacă vine la ei la munca, va primi 9 euro pe oră salar + cazare pe gratis. După ce românul a ajuns în Germania la locul de munca, i s-a spus că el trebuie să ii plătească celuilalt român ce l-a adus, un comision de 250 € + pe fiecare lună, chiria pentru patul de dormit în valoare de 250 € și că în camera va sta cu încă alți 3 români. După 3 săptămâni și jumătate de muncă, câte 12-14 ore/zilnc inclusiv sâmbăta și duminică, muncitorul român i-a spus celui ce l-a adus din România dar și șefului neamț (de etnie turca), că dorește sa i se dea contractul de muncă sau un alt act doveditor, că este angajat legal. Doar pentru că a avut curaj sa întrebe  asa ceva, cei doi, l-au luat pe românul muncitor și l-au aruncat afară din casă, fără sa ii dea posibilitatea de a-și lua și restul de lucruri ce le avea în cameră unde avea patul închiriat.

Problema nu s-a terminat. La acea firma mai sunt încă zeci de români ce sunt neplătiți de 2-3 luni iar unora  dintre ei, reținute chiar și actele de identitate.

“Din păcate, în situația lui se află sute de români care au venit la muncă în Germania, dar puține sunt cazurile care se află și se mediatizează. Poliția Germană are un dezinteres total față de străini, dar mai ales față de români: dacă te duci la ei ca să te ajute într-o problemă, dau din umeri și-ți spun că ei nu te pot ajuta, că nu ține de atribuțiile lor, și te trimit să-ți rezolvi singur problema, la fel ca în cazul acestui om, care a fost aruncat în stradă exact ca pe un câine și pe care nu l-au ajutat absolut deloc, cu nimic. Aici vorbim de un caz penal, caz de sclavie modernă, încălcarea drepturilor omului și a codului muncii, iar poliția nu face absolut nimic, nu ia măsuri, nu sancționează pe nimeni, lucru ce mă face să cred că și aici, poliția este coruptă și mână-n mână cu acești antreprenori care exploatează oameni necăjiți și care își bat joc de ei… Nu știu ce cred alții despre Germania și despre nemți, în general, dar eu stau în Germania de 3 ani și am ajuns la concluzia că nemții  ascund în ei multă ură dar zâmbesc fals și nu se dau pe față, nu sunt deloc așa de civilizați și educați precum pretind unii sau alții; chiar dacă se întâmplă ca tu, străin fiind, să ai dreptate, te contrazic și se enervează și tot lor trebuie să le dai dreptate. Și la ei se face evaziune fiscală, dar nu le spune nimeni nimic”, afirmă o sursă sub protecția anonimatului.

Mocanu Erich, AEBS surprinde întreaga situație de facto, și ne arată că Germania are întunecimi profunde :

Sursa video : AEBS

Surse : Mocanu Erich