Se circulă pe bucata de autostradă Sebeș – Turda! Nu e glumă!

562

În România există și povești cu final fericit. Aproape 29 de kilometri de autostradă au fost recepționați și dați în folosință, luni seara. Este vorba despre tronsoanele 3 și 4 din autostrada Sebeș – Turda, primele finalizate după aproape doi ani. O echipa de 11 specialiști de la CNAIR şi de la Inspectoratul de Stat în Construcții au verificat autostrada proaspăt construită și au dat undă verde șoferilor.

Contractele de execuție au fost semnate încă din primăvara lui 2014, iar autostrada trebuia finalizată în 2016! Tronsonul 4, cel care face legătura între Turda si Decea a fost primul recepţionat. Are 16 km şi îi va ajuta pe şoferi să evite o bucată periculoasă din Drumul Naţional 1.

”Autostrada Sebeș – Turda asigură o legătură între secțiunile autostrăzii existente A1 – Orăștie-Sibiu și A3 – Gilău-Câmpia Turzii, cu o lungime totală de aprox. 70 km, o viteză de proiectare de 120 km/h, inclusiv 7 intersecții, 4 servicii, 4 zone de odihnă, 1 centru de întreținere și control, 1 centru de întreținere și monitorizare și 66 de structuri”, precizează CNAIR, într-un comunicat de presă.

Pe lotul 4 al autostrăzii, care face legătura între Turda și Decea, a fost dat în funcțiune și cel mai spectaculos nod rutier existent în acest moment în România, care face legătura între două autostrăzi (A10 și A3) și un drum național (DN1). Nodul rutier este situat chiar la marginea municipiului Turda. Constructorii au amenajat două parcări şi un centru de întreținere şi coordonare. Nu a fost o inaugurare cu fast așa cum ne-am fi așteptat. Autoritățile au ales varianta de a pur și simplu drumul circulației luni seară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here