Șeful IPJ Cluj: „Sunt deținuți din penitenciare care fac multe autodenunțuri, pentru a fi transferați în arestul IPJ Cluj”. Arestul de la Cluj-Napoca este cel mai modern din țară / VIDEO

    Conform statisticilor IPJ, Cluj-Napoca este unul dintre cele mai liniștite și mai sigure orașe din România. Astfel, orașul are un număr foarte mic de infracțiuni raportat la suta de mii de locuitori. În anul 2016, au avut loc doar patru omoruri, comise în mod spontan, dintre acestea două au fost cu autor necunoscut, toate fiind rezolvate în scurt timp de către polițiști. Totodată nu au existat infracțiuni grave, astfel că cele cu violență reprezintând doar 0,09 la sută din infracțiunile sesizate.

    Cât îl ajută pe polițist actuala legislație și ce trebuie schimbat

    ” Sunt foarte multe lucruri care pot fi schimbate. Facem mereu propuneri și Poliției Române și Ministerului Afacerilor Interne, de fiecare dată când avem posibilitatea. Noi avem proceduri de lucru și legizlație care a fost pusă cap la cap de oameni , astfel că nu este nevoie decât tot de oameni să schimbe aceste proceduri, care unele dintre ele sunt perimate ori nu mai au aplicbilitate.  „ – spune Comisarul-şef de poliţie Adrian Ciprian Miron.

    Una dintre propunerile legislative făcute chiar de către comisarul șef al IPJ Cluj se referă la procentul de încasare a amenzilor date de către cei de la Poliția Rutieră. În propunerea legislativă se prevede ca cel care răspunde de parcarea ilegală a autoturismului să fie proprietarul și nu cel care a condus mașina. În cazul în care nu este platită amenda în 30 de zile, aceasta se dublează, în 60 de zile se triplează iar în 90 de zile i se comunică proprietarului printr-o adresă la domiciliu faptul că mașina a fost radiată automat din circulație. Proprietarului nu îi rămâne decât să se ducă cu numerele de înmatriculare la Poliție, să își plătească amenda și taxele aferente pentru reânmatricularea autoturismului.

    VIDEO AICI: