Interacțiunea brandurilor cu un public țintă prin intermediul rețelelor sociale presupune în zilele noastre furnizarea de conținut valoros în mod constant. Dar nu e simplu.

Este nevoie de un plan complex pe care doar o agenție experimentată care oferă servicii de promovare social media îl poate întocmi în mod științific, profesionist.

De ce este importantă promovarea social media?

Mesajele promovate prin intermediul rețelelor sociale pot să genereze o dirijare a traficului către website-ul companiei, dacă sunt inteligent plasate, pot conferi avantaj net în fața competitorilor direcți.

Utilizarea rețelelor sociale media este vitală pentru companii, indiferent de sfera lor de activitate, deoarece stimulează promovarea pe motoarele de căutare.

Strategiile de promovare social media bine conduse, precum sunt acelea elaborate de către specialistii agentiei de marketing online LemonIce, ce ofera servicii SEO calitative, pot genera rezultatele așteptate.

Este foarte important a se posta conținut viral de calitate pe Facebook, Instagram, YouTube, precum și pe alte rețele sociale, pentru a determina urcarea mai rapidă pe Google a unui brand.

În prezent este necesar ca să ocupi una dintre primele trei poziții pe principalul motor de căutare pentru a fi remarcat.

Prezența pe prima pagină a unei companii, pe locurile 4 -10, nu mai e suficientă pentru a obține succesul dorit (inclusiv un număr mai mare de conversii), având în vedere comportamentul internauților în 2018.

Utilizarea rețelelor sociale reprezintă cel mai bun instrument de conectare clienți – firme

Prezența pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, permite măsurarea mai rapidă a gradului de receptivitate al internauților la mesajele companiilor.

Aici se pot testa diverse tipuri de reclame, se poate obține un feedback de calitate cu privire la anumite produse și servicii mai noi sau mai vechi, se poate calibra mai bine cererea cu oferta.

Dacă există o problemă cu privire la un produs sau serviciu, reprezentanții companiei respective pot afla acest lucru imediat și pot să rezolve deficiente apărute cu promptitudine.

Consumatorii actuali apreciază în mod deosebit firmele care răspund rapid la reclamații, deoarece simt că opiniile lor chiar contează, că sunt respectați.

Conform studiilor internaționale, o companie care are o puternică prezență pe rețelele sociale, care interacționează bine cu beneficiarii produselor și serviciilor pe care le oferă, ajunge în scurtă vreme ca să își formeze o comunitate mare de fani, iar loialitatea față de marcă se reflectă inclusiv în profiturile viitoare obținute.

Este mult mai bine ca aprecierile să fie sincere, să vină gratuit din partea beneficiarilor produselor și serviciilor care au fost mulțumiți de calitatea acestora, de experiența de cumpărare și utilizare pe care au avut-o, decât să se investească un buget mare pentru o publicitate agresivă online, care, în final, nu este sigur că va aduce succesul dorit.

O strategie de promovare social media bună poate ajuta o companie să obțină un avans deosebit în fața competitorilor, dar acest lucru trebuie realizat de către specialiștii din domeniu, deoarece este o activitate complexă, în care trebuie luați în calcul numeroși factori.

Companiile folosesc acum mai multe rețele de socializare pentru promovare

Pe plan mondial, actualmente circa 90% dintre companii cu vizibilitate online folosesc mai mult de o platforma de social media pentru promovarea SEO, iar lucrurile tind să se întâmple la fel și în țara noastră.

Dacă până nu demult Facebook era principala rețea socială folosită de către firmele autohtone, în prezent Instagram începe să câștige tot mai mult teren, alături de YouTube.

Chiar dacă este vorba despre o afacere nou înființată, care de-abia intră pe piață, cu un plan de promovare online bine întocmit de o agenție SEO, ea poate să își ia un avânt fulminant și chiar să câștige în lupta cu adversarii mai vechi de pe piață.

Nu întotdeauna un buget de publicitate foarte mare este cheia vizibilității. Un conținut de calitate (text combinat cu fotografii și text) poate să facă diferența.

În mediul online inteligența contează cel mai mult, aceia ce folosesc instrumente de promovare smart fiind câștigători.

Dacă în trecut brandul definea publicul acum publicul definește brandul

Clienții 2018 sunt mult mai conștienți de produsele și serviciile pe care le cumpără, selectivitatea stând la baza alegerilor pe care le fac.

Rețelele de socializare au contribuit din plin la acest lucru și o vor face în continuare, indiferent de scandalurile inerente ce mai apar în jurul unora dintre ele (a se vedea cazurile recente Facebook și YouTube).

Iată de ce este vital pentru firmele românești, indiferent de mărimea acestora, ca să se adreseze unei agenții ce oferă servicii de promovare social media de calitate pentru ca să devină vizibile pe internet. LemonIce vă poate ajuta în acest sens.