Sfaturi utile pentru cumpararea celor mai bune cereale pentru copii

473

Parintii discuta cu medicul specialist inainte de a alege cereale bebelusi, deoarece copilul trece intr-o noua etapa importanta a vietii sale, fiind deja inarmat cu schema de diversificare, asadar ceea ce trebuie sa faca parintii este sa gaseasca cele mai bune cereale pentru bebelusi pe care sa le prepare.

Criterii de alegere cereale bebelusi

Exista mai multe criterii in functie de care parintii cumpara cereale bebelusi.

Modul de preparare

Modul in care cerealele sutn alese si pregatite spune foarte multe despre continutul cutiei. Este important sa se tina cont de faptul ca exista cereale care se pot prepara prin simpla adaugare a apei si cele pentru care este folosit lapte matern, lapte praf sau alte tipuri de lichide.

CITESTE SI| Tips&tricks: cum sa alegi cel mai bun parfum arabesc de dama pentru tine?

Persoanele care aleg cerealele ce trebuie preparate cu apa trebuie sa stie de la bun inceput ca ele contin lapte praf. Daca micutul consuma o formula de lapte praf, cea mai buna idee este ca parintii sa inceapa diversificarea cu cerealele pe care producatorul de lapte praf le ofera. Daca pana la varsta de 6 luni bebelusul a mancat doar lapte matern, este important ca parintii sa fie prudenti si sa testeze reactia pe care organismul o are cand ia contact cu un aliment nou.

Tipuri de cereale

Asa cum spune si numele lor, produsele de genul acesta, pentru bebelusi, contin mai multe cereale. Se va alege cea mai buna varianta pentru copil.

In cazul copiilor mai mici de 6 luni dar care nu cresc suficient in greutate sau care au anumite probleme medicale ce determina inceperea diversificarii mai devreme, fulgii de orez sunt varianta optima, deoarece au potentialul alergen aproape redus la zero.

De asemene,a a aparut si un scandal care viza canttatea de arsenic existent in orez, din cauza solurilor in care planta este cultivata. Studiile din ultima perioada nu au demonstrat nocivitatea arsenicului din dozele identificate si nici efectele negative ale absentei orezului din alimentatie, in cazul animalelor de laborator, insa s-a constatat faptul ca lipsa completa a arsenicului determina probleme legate de dezvoltare si crestere normala, de unde rezulta ca totul tine de fapt de doze.

Foarte multe pareri sustin ca cea mai buna solutie este moderatia, deci copiii care au 6 luni ar trebui sa combine produsele cu orez cu cele din grau sau din ovaz. Si aici au avut loc o serie de dezbateri pentru ca multi pediatrii considera ca graul, bogat in gluten, nu trebuie utilizat pana la 8 luni in timp ce alti medici sustin ca graul trebuie introdus cat mai devreme pentru a evita intolerantele.

De asemenea, pediatrii recomanda ca la inceputul perioadei de diversificare, parintii sa aleaga cele mai simple variante posibile, care contin doar un tip de faina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.