Liderul mondial în tenisul feminin, Simona Halep a câștigat la Cincinnati trofeul Rogers Cup, după o finală care a avut nevoie de trei seturi, disputată în fața lui Sloane Stephens. Este a doua victorie într-o finală pentru Halep în fața americancei, după cea de la Roland Garros. Simona Halep și-a adjudecat astfel, pentru a doua oară trofeul Rogers Cup, după succesul din 2016 când a învins-o în finală pe americanca Madison Keys.

Duminică, Stephens a luat primul game al meciului, dar apoi Halep a dominat jocul şi s-a desprins la 4-1. Americanca a reuşit să revină şi a egalat, 4-4, Halep a reuşit un nou break, dar nu a putut încheia setul, iar Stephens a preluat conducerea, cu 6-5. Halep a salvat două mingi de set şi a trimis meciul în tiebreak, unde a început catastrofal, fiind condusă cu 4-0 şi 5-1. Românca a recuperat punct cu punct, s-a apropiat la 4-5, a salvat două noi mingi de set şi a reuşit să se impună cu 8-6.

În actul secund, Stephens a fost mai agresivă, iar Simona a greşit mai mult şi a acuzat oboseala acumulată în ultimele zile. Americanca s-a desprins la 3-1, a condus apoi cu 4-2 şi 5-3, încheind setul cu 6-3.
În decisiv, Halep a început foarte bine şi a avut 2-0, dar a părut epuizată, iar Stephens a profitat și a restabilit egalitatea, 2-2. Simona a găsit resurse şi a făcut un nou break, Stephens a resimţit presiunea şi a greşit câteva mingi, iar scorul a devenit 5-2 pentru româncă. Halep a ratat o minge de meci la 5-2, a mai avut două la 5-3, iar americanca s-a apropiat periculos la 5-4. Simona a reuşit să încheie conturile cu 6-4, fructificând a patra sa minge de meci.

Este al 18-lea trofeu pe care liderul WTA îl cucerește în cariera profesionistă.

sursa foto: Digisport