Cu toate că formalitățile de adopție au cunoscut o simplificare în ultimii ani, multe familii care vor să adopte un copil recurg la o cale mai scurtă și mai ilegală. Cu toate că rezultatul este unul nobil: salvarea unui suflet de copil, scriu jurnaliștii de la presasm.ro

Matoda este simplă, dar destul de riscantă și presupune înfierea, pur și simplu, a unui copil direct din spital. Surse avizate susțin că există chiar și o piață neagră a adopțiilor.

”Adopția direct din spital” este o schemă cunoscută de către toate instituțiile, dar nimeni nu reacționează, în condițiile în care scopul final este tocmai salvarea unor micuți. Dar cine poate controla dacă acei copii nu ajung să fie traficați pentru organe?!

Revenind la metodă: găsește o mamă însărcinată care nu vrea să ţină copilul şi se trece în certificatul de naştere ca fiind tată natural soţul din familia care vrea să adopte un copil. Pe urmă, mama naturală renunţă la drepturile părinteşti, iar în acest mod, soţii care adoptă un copil devin, legal, părinţii copilului.

Citește mai mult AICI.