Astăzi a fost preparată în Laboratoarele Facultății de Farmacie prima tranșă de 30 l de soluție dezinfectantă, după o rețetă aprobată de Organizația Mondială a Sănătății. Farmaciștii continuă producția și în următoarele zile. 

Farmaciști de la UMF Cluj au muncit astăzi la prepararea soluției dezinfectante care este destinată pentru personalul din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus.

„Mulțumesc colegilor noștri de la Facultatea de Farmacie, care au răspuns imediat și s-au mobilizat exemplar, găsind resursele disponibile pentru a ajuta și au preparat într-un timp record soluția dezinfectantă. Sunteți extraordinari!
Activitatea continuă și am fi bucuroși dacă putem găsi binevoitori care să ne ajute cu provizii de alcool etilic pentru prepararea soluțiilor. Mulțumim!” spune  Prof.dr. Anca Buzoianu, rectorul facultății.

Cadrele medicale și studenții de la UMF se alătură și sprijină eforturile medicilor și tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății în lupta cu această infecție.

„Începând din 17 martie 2020, Conducerea UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca a apelat la studenții Facultății de Medicină, care au posibilitatea de a contribui ca voluntari la sprijinirea activităților în cadrul camerelor de gardă, unităților/compartimentelor de primiri urgențe.

Voluntarii trebuie să fie cel puțin în anul IV al Facultății de Medicină, specializarea medicină generală, respectiv în anul II, specializarea Asistență medicală generală. În același timp, Universitatea este preocupată de siguranța studenților, motiv pentru care implicarea acestora va fi solicitată doar în situația depășirii capacității structurilor existente de a asigura personal medical angajat”, a mai spus rectorul UMF Cluj, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu.