Spectacolul bujorilor de stepă la Zau de Câmpie! Rezervația este vizitată zilnic de mii de turiști

Considerati unici in Europa, bujorii de stepa infloresc in judetul Mures pe un teren de trei hectare si jumatate. Rezervatia din localitatea Zau de Câmpie este cu totul speciala si atrage zilnic sute de turisti, curiosi sa vada florile rare!

Printre dealurile Muresului, la marginea localitatii Zau de Câmpie, rezervatia de bujori de stepa este atractia turistilor in aceste zile! Florile unice in Europa atrag din ce in ce mai multi curiosi  din toate colturile tarii.

Rezervatia botanica de la Zau de Campie este singurul loc din Europa in care au inflorit si au supravietuit aceste flori speciale. De obicei acestea pot fi admirate doar spre sfarsitul primaverii. Bujorii de stepa infloresc o singura data pe an si raman deschisi doar pana la 10 zile. Planta este extrem de firava si daca este rupta moare in cateva minute.

In aceste zile peste 1000 de turisti ajung zilnic in acest loc. In weekend numarul vizitatorilor este mult mai mare. Intrarea este gratuita, insa oamenii ar trebui sa respecte cateva reguli simple. ”In primul rand sa respecte marcajele, sa mearga numai pe poteci, sa nu rupa bujorii, sa nu ii calce, sa fie un pic mai atenti pe unde calca si sa pastreze curatenia in zona. Au fost foarte multi turisti in aceste zile si din fericire nu am avut probleme. ”spune Ciprian Cenan, custodele rezervatiei.

Din 1932 rezervatia de la Zau este declarata monument al naturii. In prezent este impartita in doua loturi si cuprinde peste 50.000 de plante. Pe dealurile Muresului, bujorul de stepa s-a adaptat in urma cu 60 de ani. Primele seminte au fost aduse de fondatorul scolii romanesti de botanica Alexandru Borza. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.