Cicliștii Asociației Sportive Tura de Noapte, echipa care a adus anul acesta cele mai multe podiumuri pentru Cluj la competițiile de profil, invită cicliștii profesioniști și amatori la cea de a cincea ediție a evenimentului Liberty on Bike. Cicliști clujeni și din toată țara, începători sau experimentați, sunt invitați să se înscrie la Gentlemen’s Race, sâmbătă, 22 septembrie, și la cursa montană Gran Fondo, duminică, 23 septembrie.

Evenimentul se dorește a fi o ocazie bună de promovare al sportului pe două roți, al respectării legislației rutiere, dar și pentru strângerea unei sume de bani cu care să se poată achiziționa biciclete pentru copiii fără posibilități materiale din satele din Munții Apuseni.

Gentlemen’s Race este o cursă de echipă, pentru care înscrierea se face individual, iar echipele sunt stabilite prin tragere de sorți, pentru a lega noi prietenii pe două roți. Traseul Gentleman’s Race are o lungime de 35 de kilometri și o diferență de nivel pozitivă de aproximativ 300 de metri. Acesta acoperă exclusiv porțiuni de asfalt și este destinat a fi parcurs în special pe cursieră, dar poate fi parcurs și cu biciclete MTB sau trekking. Condițiile de concurs sunt cele de trafic deschis, concurenții vor respecta toate regulile de circulație în vigoare.

Cursa de Gran Fondo înseamnă un traseu de aproape 120 de kilometri, realizat cu scopul de a descoperi peisajele minunate din zona de munte a județului Cluj pe traseul Sâncraiu – Răchițele – Beliș – Călăta – Mănăstireni – Dealul Negru – Beliș – Răchițele – Sâncraiu. Pentru cei care consideră că nu sunt destul de antrenați pentru o tura de 120km, va exista și o tură scurtă, de doar 60 km, pe traseul Sâncraiu – Răchițele – Beliș – Călățele – Sâncraiu.

Tura de Noapte este un club de ciclism amator care organizează și participă la evenimente și ieșiri pe bicicletă în zona Clujului. Grupul promovează și apreciază respectul în trafic, indiferent de motorizare sau de numărul de roți și încurajează un stil de viață sănătos.

Liberty on Bike este o cursă fără arbitri, relaxată, care se bazează pe munca în echipă. Nu există categorii de vârstă iar echipele vor fi formate din patru persoane. Nu există o taxă de înscriere. Fondurile necesare organizării acestui eveniment fiind asigurate cu sprijinul partenerilor evenimentului. Înscrierile se fac până vineri, 21 septembrie, ora 20:00, pe site-ul Tura de Noapte (turadenoapte.dck.ro).