Stop durerii de spate cronice! Ce terapii alternative te ajuta?

În unele cazuri, medicii pot recomanda o intervenție chirurgicală pentru tratarea durerilor cronice de spate.

288

Durerile de spate sunt considerate cronice dacă durează trei luni sau mai mult. În acest timp, durerile pot apărea sau dispărea, aducând adesea o ușurare temporară, urmată de frustrare. Tratarea durerilor cronice de spate poate fi o încercare, mai ales atunci când nu se cunoaște cauza acestora.

În unele cazuri, medicii pot recomanda o intervenție chirurgicală pentru tratarea durerilor cronice de spate.

Cu toate acestea, intervenția chirurgicală nu este întotdeauna necesară. Alte opțiuni de tratament care pot ameliora sau trata durerile de spate includ terapii alternative, plante medicinale și remedii naturale sau modificări ale stilului de viață. O persoană ar putea dori să încerce aceste opțiuni înainte de a decide să facă o intervenție chirurgicală.

Durerile de spate au multe cauze diferite și variază în severitate. Nu există un singur tratament care să funcționeze pentru toată lumea. În acest articol îți vom prezenta 5 terapii alternative care pot fi folosite pentru durerile de spate cronice.

Terapii alternative pentru durerile de spate cronice

1. Acupunctura

Acupunctura este una dintre cele mai folosite terapii alternative pentru durerile de spate. Aceasta implică introducerea unor ace subțiri în piele în puncte specifice pentru a ajuta la ameliorarea durerii.

O meta-analiză realizată în 2018 arată că, acupunctura poate ameliora durerile de spate cronice. Rezultatele obținute par să fie de durată.

Pentru a găsi un medic acupuncturist calificat, accesează site-ul NewMedicine.ro sau cere recomandări de la prietenii sau persoane care au apelat la această terapie.

2. Chiropractica

Manipularea coloanei vertebrale, sau chiropractica, este o terapie alternativă care implică utilizarea mâinilor pentru a ajusta, masa sau stimula coloana vertebrală.

Centrului Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă din SUA (NCCIH) afirmă că unele studii au arătat că manipularea coloanei vertebrale poate ajuta la tratarea durerilor lombare.

Cu toate acestea, chiropractica nu este sigură pentru toată lumea, în special pentru persoanele care au osteoporoză, artrită sau probleme ale măduvei spinării.

Doar un medic instruit și autorizat ar trebui să efectueze aceste terapii alternative.

3. Masaj terapeutic

Masajul este o modalitate excelentă de a elibera tensiunile și spasmele musculare.

Masajul terapeutic poate calma durerile de spate, te poate ajuta să funcționezi mai bine și să reduci cantitatea de medicamente de care ai nevoie.

Acest tratament implică utilizarea mâinilor pentru a manipula mușchii, tendoanele și alte țesuturi moi pentru a crește circulația sângelui și a atenua tensiunea musculară. Indiferent dacă durerea ta este în cea mai mare parte la gât sau spate, masajul terapeutic acoperă de obicei gâtul, umerii și spatele, deoarece toate sunt interconectate.

Într-un studiu, persoanele care au beneficiat de 1 oră de masaj o dată pe săptămână timp de 10 săptămâni au avut mai puține simptome, au fost mai active și au petrecut mai puțin timp în pat decât persoanele care au beneficiat de un tratament tradițional.

4. Plante medicinale și remedii naturale

Unele remedii pe bază de plante pe care le poți lua în considerare pentru a ameliora și trata durerile de spate sunt:

Crema cu capsaicină: Capsaicina este substanță care face ca ardeiul să fie iute și te poate ajuta, de asemenea, să scapi de dureri. Însă, este bine să ai în vedere că, va reduce durerea doar temporar, așa că va trebui să continui să aplici din nou această cremă topică, posibil de 4 până la 5 ori pe zi. Este posibil să dureze câteva săptămâni până când vei simți o ameliorare semnificativă a durerii de la crema cu capsaicină, așa că nu renunța dacă nu funcționează imediat.

Gheara diavolului: Gheara diavolului provine din Africa de Sud, unde a fost folosită de secole pentru a trata febra, artrita și problemele gastro-intestinale. Funcționează ca un antiinflamator. Astăzi, este utilizată pentru afecțiuni care provoacă inflamații și dureri, cum ar fi osteoartrita coloanei vertebrale (spondiloză). O găsești sub formă de capsule, pulbere sau cremă.

Coajă de salcie albă: Salcia albă a dus la dezvoltarea aspirinei în Europa. Dacă nu dorești să iei versiunea sintetică (aspirina poate irita stomacul), utilizează scoarță de salcie albă. La fel ca gheara diavolului, este recomandată în cazul afecțiunilor care provoacă durere sau inflamație. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea durerilor acute de spate.

Nu lua plante medicinale și alte remedii naturale fără să consulți medicul înainte!

5. Yoga

Poate una dintre cele mai mainstream terapii alternative. Yoga este practicată astăzi atât în săli de sport, centre de meditație sau locații dedicate.

Deși există diferite tipuri de yoga, această practică tinde să se concentreze pe plasarea metodică a corpului în diferite ipostaze, încorporând în același timp meditația și controlul respirației.

Îmbunătățirea forței și flexibilității spatelui poate ajuta la reducerea durerilor de spate. Există nenumărate dovezi care susțin că yoga reduce durerile de spate, dar și că te ajută să te relaxezi și să te concentrezi mai bine. Există studii care au arătat, de asemenea, că yoga poate ajuta și la reducerea durerii de gât. Este important să începi încet și să nu efectuezi nicio mișcare care crește durerea.

Cel mai indicat ar fi să mergi la un instructor de yoga calificat care să îți arate exact ce mișcări ar trebui să faci în funcție de unde este localizată durerea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.