Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că serviciile turce au capturat-o în Siria pe una din soțiile fostului lider ISIS, Abu Bakr al Bagdadi,iar cu o zi mai devreme, pe alți membri ai familiei sale.

“Al-Bagdadi și-a pus capăt zilelor într-un tunel. Am capturat-o în Siria pe soția lui. Nu am făcut niciun tam-tam din asta. Declar acum în premieră despre asta. I-am prins și pe sora lui și soțul ei”, a spus Erdogan, într-un discurs rostit la Ankara.

Liderul de la Ankara a spus că odata cu una din soții, forțele turce au capturat-o și pe sora lui și pe cumnatul său. Fostul lider al ISIS avea 4 soții, numărul maxim admis potrivit legii islamice.

Cu o zi în urmă, oficialii turci au declarat că sora sa a fost capturată și că va putea oferi informații foarte importante despre organizația teroristă. Femeia a fost prinsă în provincia Alep.

Sora lui Baghdadi a fost descoperită într-o rulotă, unde trăia alături de familia sa  și este interogată sub suspiciunea de legături cu ISIS. Rasmiya Awad, în vârstă de 65 de ani, a fost reţinută în urma unui raid în apropiere de Azaz, a spus oficialul turc, referindu-se la un oraş sirian controlat de turci în apropierea frontierei. Când a fost arestată, femeia era însoţită de cinci copii. “Sperăm să adunăm informaţii preţioase de la sora lui Baghdadi despre resorturile interne ale ISIS”, a precizat oficialul citat.

Informația  cu privire la identitatea persoanei reținute(sora luiAbu Bakr al-Baghdadi) nu a putut fi verificată din alte surse , precizează Reuters.
Capturarea soției va da posibilitatea de a obtine noi informații cu privire la activitățile fostul lider al Statului Islamic.

Cu toate acestea, desi a fost eliminat Abu Bakr al-Baghdadi, gruparea teroristă ISIS a anunţat joi că noul lider este Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi și au jurat răzbunare SUA.

Gruparea rămâne, în continuare, o ameninţare de securitate pentru Siria, cât şi pentru alte țări.