Congresul european de Patologie Veterinară (ESVP – European Society of Veterinary Pathology / ECVP – European College of Veterinary Pathologists) este cel mai important eveniment al specialiștilor din domeniul Patologiei Veterinare din Europa și va fi găzduit de USAMV Cluj-Napoca în perioada 6-8 septembrie.

Obiectivele ESVP şi ECVP sunt de a promova activitatea științifică a medicilor veterinari, prin organizarea de cursuri științifice postuniversitare, conferințe etc, dar și de a asigura progresul științific în patologia veterinară prin stabilirea standardelor de pregătire, experiență și examinare în vederea obținerii titlului de specialist sau diplomat în patologie veterinară.

În programul congresului ESVP-ECVP 2018 sunt incluse teme de interes din domeniu care vor fi prezentate de invitați de referință la nivel mondial în domeniul patologiei veterinare, în cadrul sesiunilor științifice deschise și a workshop-urilor.

Timp de trei zile, reuniunea include lucrări în Aula Magna ”Mihai Șerban”, precum și în Amfiteatrele ”Regele Ferdinand” și ”Regina Maria” din incinta Institutului pentru Științele Vieții ”Regele Mihai I al României”. Congresul ESVP/ECVP reunește aproape 300 de specialiști de pe cinci continente. În ultima zi a reuniunii, oaspeții de peste hotare vor vizita Salina Turda.

Publicitate