La data de 14 iunie, poliţiştii din cadrul municipiului Dej au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de un tânăr din localitatea Iancu Jianu, judeţul Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

În 14 iunie, în jurul orei 07.00, Poliţia a fost sesizată despre faptul că un bărbat în vârstă de 29 de ani din municipiul Răşinari, care ar locui fără forme legale în municipiul Dej, a fost agresat de către un bărbat, în incinta imobilului în care locuieşte.

“Din primele verificări, un tânăr de 18 ani ar fi pătruns în locuinţa barbatului de 29 de ani, i-ar fi cerut o suma de bani, dar acesta l-a refuzat. Din acest motiv tânărul i-ar fi aplicat mai multe lovituri, iar la ieşirea din locuinţă i-ar fi sustras portofelul şi 2 telefoane.
Victima a fost transportată la unitatea medical din localitate pentru îngrijiri medicale”, au declarat reprezentanții Poliției Cluj.

În urma probatoriului administrat s-a propus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de “tâlhărie calificată”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal , iar faţă de agresor a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.