Pentru 3 zile Clujul este capitala celor mai importante expoziții bisericești din S-E Europei.Târgurile Internaționale Bisericești TOB și CATHOLIC EXPO sunt organizate în perioada 4-6 octombrie la Centrul Expozițional Expo-Transilvania din Cluj-Napoca. Program de vizitare 10.00-19.00.

România 100 este sărbătorită și la expozițiile bisericești prin prezența iconarilor, sculptorilor și meșteșugarilor care sunt pe cale de dispariție. În cel mult 10 ani locul lor va fi luat de mașini. Încă mai aveți ocazia să-i cunoașteți și să admirați unicitatea și măeiestria lucrului lor.

În plus, premierele și noutățile ediției transformă evenimentul într-unul de neratat:

Firma Jan Felczinsky Polonia care a turnat de curând cel mai mare clopot funcțional din lume: 55 tone este invitat de onoare.

Ieratika Emmanouil, producător cu 150 de ani de experiență și Xiton Grecia aduc cu ei parfumul țesăturilor bisericești orientale, purtate în trecut pe Drumul Mătăsii.

Tămâie naturală, frământată în duh de liniște și rugăciune de monahii din Sf. Munte Athos, adusă de Prosforion Grecia.

Editurile de carte pentru copii îi vor bucura pe micuți și pe părinții lor.

Icoanele din argint aurit, bătute cu pietre prețioase și potirele și lucrate în filigran la cel mai mare atelier din lume: Sofrino din Moscova, conferă expozițiilor notă de finețe și bun gust.

Raritatea și prețiozitatatea unor odoare bisericești poziționează din nou Clujul ca fiind capitala celor mai importante evenimente culturale din România.

 TOB și Catholic Expo sunt organizate doar la Cluj-Napoca și doar o dată la doi ani.