Peste 2.000 de juniori participă în aceste zile la un puternic turneu de fotbal, la Tîrgu Mureş. Cupa E.ON Kinder aliniază la start peste 120 de echipe de la cele mai importante cluburi de fotbal din România.

Timp de două săptămâni, municipiul Tîrgu Mureş se transformă într-o capitală a fotbalului pentru copii. Cupa E.ON Kinder 2018 a debutat marţi, 21 august, şi reuneşte peste 120 de echipe de la cele mai prestigioase cluburi din ţară: Braşov, Cluj, Sibiu, Ilfov, Suceava, Vâlcea, Maramureş, Harghita, Dolj, Alba, Bacău, Gorj, Timiş, Mureş, Argeş, Sălaj, Galaţi, Iaşi şi municipiul Bucureşti.

Ediţia a XII-a a turneului stă sub semnul #energiepentrucampioni şi îl aduce la Tîrgu Mureş pe unul dintre cei mai valoroşi foşti jucători de fotbal din România, Claudiu Niculescu, în calitate de Ambasador al competiției.

“Sunt bucuros să reprezint Cupa E.ON Kinder, avem nevoie de astfel de turnee pentru a creşte următoarea generaţie de campioni. Copiii vor arăta ce înseamnă pasiunea pentru fotbal şi dorinţa de a face performanţă. Peste câţiva ani cei mai talentaţi cu siguranţă vor juca în Naţionala României. Haideţi să fim alături de ei!“, declară fostul internaţional şi golgheter al Ligii I, Claudiu Niculescu.

Prima serie a competiţiei are loc în perioada 21 august – 24 august pentru categoriile de copii născuţi în anii 2006, 2008 şi 2010, iar a doua serie în intervalul 27 – 30 august pentru categoriile 2007, 2009 şi 2011.

În cadrul turneului se vor acorda 18 trofee de echipă și 6 de golgheter. Premiile pentru primele trei echipe clasate constau în seturi de echipamente şi mingi Erima. Indiferent de performanţă, fiecare echipă primește din partea sponsorului principal câte 5 mingi pentru participarea la turneu.

Meciurile se vor juca pe terenurile de la Academia de Sport din cadrul Complexului de agrement şi sport „Mureşul” din Tîrgu Mureş.