Astăzi începe Târgul „Produs de România”. Evenimentul se derulează în premieră în Cluj-Napoca și va fi deschis publicului până, duminică, 7 octombrie. Încadrându-se în programul de acțiuni și evenimente special dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri, acest târg desfășurat sub genericul „Produs de Cluj unește România” aduce la Cluj artizani și producători reprezentativi din toate regiunile țării, dar și din Republica Moldova – Raionul Hînceşti.

Au confirmat prezența la eveniment un număr impresionant de expozanți – peste 140, din care aproximativ 20 sunt producători de preparate din carne care vor comercializa cârnați, mușchi și șuncă afumată, slănină și alte specialități, inclusiv preparate tătărăşti, și tot atâția expozanți cu lactate și brânzeturi – caș, cașcaval, telemea, brânză de burduf, respectiv cinci producători de vinuri, inclusiv din Basarabia.

De asemenea, vor avea loc sesiuni de gătit „live”, doritorii putând vedea cum se face o zacuscă tradițională, vor putea gusta balmoș proaspăt, păstrăvi afumați și preparate la grătar. Nu vor lipsi costumele populare tradiționale, ceramica de Corund și cea de Marginea, produsele apicole, sucurile și dulcețurile naturale, zacusca de vinete, ciuperci sau fasole, prăjiturile și ciocolata de casă, precum și fructele proaspete.

Evenimentul „Produs de Cluj unește România!” va avea și o extrem de consistentă componentă artistică, pe scena special amplasată urmând să evolueze interpreți și ansambluri folclorice reprezentative pentru zonele de unde provin. Asociația „Produs de Cluj” a organizat, de la înființare, peste 80 de evenimente expoziționale în aproape toate județele Transilvaniei.