Poliţiştii au acţionat pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi.

În doar 2 ore, au fost verificate 260 de autoturisme, au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie, 2 permise au fost reţinute, iar 10 certificate de înmatriculare au fost retrase.

La data de 18 ianuarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi şi a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport public de persoane în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

În doar două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 260 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 94 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 28.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 84 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 6 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 4 pentru alte abateri.

De asemenea, pe parcursul activităţilor desfăşurate, au fost reţinute 2 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru siguranţa transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.