Militarii ruși din stânga Nistrului au primit ordin să ducă la îndeplinire noi exerciții militare antiteroriste, totul în contextul relației tot mai tensionate dintre Chișinău și Moscova.

Potrivit unui comunicat al Districtului Militar de Vest al Armatei ruse, exercițiile au avut scopul de a respinge un atac ce ar fi vizat minarea infrastructurii din regiune și luarea de ostatici din rândul militarilor și civililor, scrie Karadeniz-press.

„Asemenea exerciții antiteroriste au loc în mod regulat și au ca scop excluderea completă a posibilității de organizarea a unor atacuri teroriste împotriva militarilor ruși din Transnistria”, precizează într-un comunicat structura militară rusă menționată.

“Noile exerciții vin pe un fundal tensionat între Moscova și Chișinău, tocmai implicarea diplomaților și ofițerilor ruși în susținerea regimului separatist de la Tiraspol au condus la această criză. Instituțiile abilitate ale Chișinăul au convocat regulat diplomați și ofițeri ruși pentru a le transmite încetarea acestor practici, însă reprezentanții Moscovei au continuat acestă atitudine sfidătoare față de susținerea Tiraspolului”, mai scrie sursa citată.

Sursa: b1.ro