Terheș: “Au vândut interesul României și dreptul ei de a intra integral în Schengen!”

FOTO: Cluj Live

Europarlamentarul Cristian Terheș acuză guvernanții că au trădat interesele României în privința Schengen Air. Oficialul de la Bruxelles prezintă în acest sens înțelegerile avute de România pentru a adera la Schengen.

„Dovada vânzării și trădării intereselor României de către PSD, PNL, Iohannis, Ciolacu și Predoiu: în schimbul intrării României în Schengen doar cu aeroporturile și porturile – drept pe care România îl avea de a intra încă din 2011 și terestru -, acești trădători, încălcând tratatul de aderare al României și Bulgariei la UE, au agreat ca Austria să verifice România, dându-i drept exclusiv de a dispune, în afara tratatului de aderare, când să intrăm în Schengen terestru. Mai mult, România s-a angajat să preia din Austria în 3 zile emigranți din Afganistan și Siria.

Nu doar că acești eunuci s-au dovedit a fi incapabili să negocieze, dar aceștia au vândut interesul României și dreptul ei de a intra integral în Schengen!”, a spus Terheș, pe pagina sa de Facebook.

„Lăsați mesajele laudative ale celor din PSD și PNL cu privire la pretinsul succes al intrării României în Schengen și citiți voi înșivă anexa de la decizia Consiliului. Link-ul e mai jos, însă atașez și cele două pagini importante cu condițiile acceptate de trădătorii români.

https://data.consilium.europa.eu/…/CM-5950-2023…/en/pdf

1. Parlamentul României trebuie să se opună acestui act de trădare și să ceară aplicarea integrală a tratatului de aderare al României și Bulgariei la UE. În acest tratat, agreat de toate țările membre UE de la acel timp, s-a prevăzut că în momentul în care România și Bulgaria îndeplinesc condițiile de a accede în Schengen, acced. Or, aceste condiții sunt îndeplinite din 2011. 

Cât de sclav să fii să accepți alte condiții, vădit defavorabile, pentru a intra în Schengen doar parțial?

2. La punctul 2 din anexă se vorbește despre întărirea controlului la granița dintre România și Bulgaria, și Romania și Ungaria. Păi rolul Schengen este tocmai de a renunța la acest control vamal. 

CITESTE SI: Avertisment dur lansat de europarlamentarul Cristian Terheș: “Am văzut această ideologie neomarxistă demonică bolnavă penetrând pas cu pas instituțiile europene!”

Acceptând această condiție, România s-a pus în situația de a nu putea face un mini-schengen cu Bulgaria.

Mai mult, acest supra control va sufoca granița dintre România și Ungaria, pe unde se face tot transportul de mărfuri din România spre Vest. Asta va avea un efect negativ asupra economiei încă greu de calculat.

3. La punctul 3 din anexă România acceptă să preia în 3 zile din Austria migranți din Afganistan și Siria în baza regulamentului Dublin. Faza e că acești migranți care ajung în Austria nu trec prin România, prin urmare România nu are nicio obligație să-i preia. 

Dintre aceștia unii sunt teroriști sau radicaliști islamici. 

Își asuma PSD și PNL riscurile aducerii acestora în România? 

4. La punctul 4 din anexă se vorbește despre consultanți supraveghetori, inclusiv din Austria, ce să vină la punctele de frontieră din România.

Adică asta e un fel de MCV, verificări făcute în afara prevederilor DEJA agreate ca și condiții de a accede în Schengen, pe care România DEJA le îndeplinește.

5. La final s-a agreat să se discute în 2024 “o dată pentru o POSIBILĂ ridicare a controlului și la frontiere, care va depinde de succesul implementării tuturor măsurilor complementare și angajamentelor (punctele de la 1 la 5) care să conducă la o îmbunătățire SEMNIFICATIVĂ a migrației în Austria”.

Cu alte cuvinte, acești trădători au predat efectiv România capriciilor politicienilor austrieci, condițiile acceptate fiind atât de elastice încât oricând Austria va putea spune că situația migrației la ei nu s-a îmbunătățit “suficient” ca noi să putem intra în Schengen și terestru. 

Iohannis este un leneș nenorocit, iar Ciolacu, un om fără anvergură externă, este depășit de greutatea funcției în ceea ce privește atribuțiile externe. 

Capul trădării aici este Cătălin Predoiu. Asupra lui voi reveni într-o postare separată.

CITESTE SI: VIDEO| Ultimul mesaj de Anul Nou al lui Klaus Iohannis în calitate de președinte: “Un bilanț și o privire spre viitor”

România avea acum toate astrele aliniate pentru a intra în Schengen integral, adică terestru, maritim și cu aeroporturile. Da, Austria a făcut veto, dar la fel putea să facă România și să blocheze întreaga UE. Am spus asta din 2022 că trebuie făcut.

Austria s-a bătut pentru interesul ei. Problema nu e la austrieci, ci la trădătorii care încă mai sunt în fruntea României și vând interesul țării.

Nu uitați ziua de 31 decembrie 2023, ziua când PNL și PSD au vândut interesul României!

Ajutați-ne prin vot în 2024 să schimbăm această clasă politică trădătoare și impotentă, incapabilă să se lupte pentru interesul României.

Comunicatul consiliului, cu decizia efectivă, poate fi găsit la adresa: 

https://nsl.consilium.europa.eu/…/ikiqijvb2jtk47gnayuvr…”, a avertizat Terheș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.