Ministrul Tudorel Toader a precizat, luni, pe Facebook, că în scurt timp va publica solicitările avocaților, în contextul în care apărătorii au anunțat că se vor aduna în fața Curții de Apel București pentru a trage un semnal de apel în legătură cu onorariile.

Mesajul anterior nu a constituit si nu constituie un atac la avocati, categorie profesionala din care fac parte! In scurt timp voi face publice solicitarile absolut nemotivate ale avocatilor. Ex – onorariu pentru depunere actiune de divort – se propune majorarea de la 100 lei la 600 lei. La intrebarea mea – este vorba doar de depunerea actiunii sau si de sustinerea acesteia in instanta ? Raspuns – ” nu stiu”/cel mai probabil este faptul ca autorul afirmatiei nu doreste sa ii dau numele”, a scris ministrul Tudorel Toader pe Facebook.

Mureș: Femeie împușcată în cap, din greșeală, de un polițist care urmărea un șofer fugar

Precizarea vine în condițiile în care avocaţii bucureşteni au anunțat că se vor aduna luni, la ora 13:00, pe scările Curţii de Apel Bucureşti pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu.

Ei solicită majorarea onorariilor cuvenite avocaților, reglementarea prin protocol a onorariilor/remunerațiilor cuvenite curatorilor, dar și eliminarea practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.