Top 10 pensiuni din Romania de care nu ai auzit, dar in care te vei simti ca in rai

Top 10 pensiuni din Romania de care nu ai auzit, dar in care te vei simti ca in rai

Natura meseriei, dar si pasiunea pentru calatorit, i-a facut pe cei de la calatorinbascheti.ro sa ajunga in multe locuri frumoase din tara si s-au cazat in multe hoteluri si pensiuni. Ei au alcatuit un top 10 cu cele mai frumoase pensiuni despre care poate nu ati auzit, dar in care sigur va veti simti ca in rai. 

Mentiune: Poate fi un top subiectiv, dar ei au luat in calcul conceptul, serviciile, atmosfera si oamenii din jurul lor.

1. Pensiunea Valea Verde, Cund, Mures

La 30 de km de Sighisoara, 43 de km de Targu Mures.

E drept ca aici investitia a fost una mai mare, mai exact 300.000 de euro. Sunt banii unui neamt, fost proprietar al unei case de discuri celebre in Germania, care a facut la Cund, un mic sat sasesc, un adevarat colt de rai. Practic, Jonas Shafer a restaurat cateva case traditionale si a creat in jurul lor un resort de cinci stele, premiat in ultimii ani pentru calitatea serviciilor. Masa se serveste in fosta sura, iar in loc de piscina exista amenajat un mini lac cu nuferi.

2. Cerdacul cu Lavanda, Brebi, Salaj

La 13 km de Gradina Botanica din Jibou, 7.2 km de Castrul Roman Polorissum, 26 km de Rezervatia naturala Somes.

Cerdacul cu Lavanda e un loc de poveste, dar mai ales cu poveste. E povestea Simonei Maricean, o romanca curajoasa, care a ales sa lase Franta, unde a fost director la cateva hoteluri de lux si sa isi traiasca propriul vis, acasa. A transformat o casa taraneasca, intr-un colt superb a la Provence, in care si autenticul romanesc e pus la loc de cinste.

3. Iz de Maramures, Surdesti, Maramures

La 9 kilometri de drumul de la Cavnic, unde masinile urca dealul singure; 69 de km de Sapanta, 43 de km de manastirea Barsana.

E de departe cel mai traditional loc de cazare in care am ajuns. E o senzatie unica sa dormi intr-o casa veche moroseneasca, in care totul e aranjat exact ca acum 100 de ani. Casele sunt asezate in curte de asa maniera incat iti dau senzatia ca te afli intr-un alt sat. Desi totul este nou, interiorul imita foarte bine viata autentica a maramuresenilor de acum multi ani. De la farfurii, linguri, pana la cearcefuri totul e facut la comanda, manual, de mesterii populari din zona.

4. Cabana Motilor, Cluj

La 12 km de Lacul Belis, 50 de km de Parcul National Apuseni.

Din Maramures, ne mutam in muntii Apuseni, la Marisel, in cea mai mare comuna ca suprafata locuita din lume. Privelistea pe care o ai din Cabana Motilor te va face sa simti ca esti, la propriu, deasupra lumii. Interiorul este un mix intre cabanale de lux austriece si casele traditionale motesti. Ceea ce m-a impresionat pe mine cu adevarat au fost: geamurile, multe si fara perdele, astfel incat oriunde te uiti parca vezi un tablou sau o carte postala.

5. Steaua Ariesului, Albac, Alba

La 40 de km de Parcul National Apuseni.

E un concept mai clasic, mai traditional, dar te vei simti aici ca in rai. Practic, pensiunea se afla in capatul satului, in plina natura salbatica. E genul de loc in care simti  din prima clipa ca proprietarii nu fac turism doar pentru bani. Pe mese vei gasi, la discretie, visinata si palinca, ca sa iti spuna clar si inca de la inceput ca gazdele sunt extrem de ospitaliere.

Vezi continurea articolului pe calatorinbascheti.ro !

 

Foto: calatorinbascheti.ro

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*