Cainii ideali in familiile cu copii se pot alege in functie de trei factori esentiali. Primul dintre acesti factori este temperamentul, sau personalitatea cainelui. Astfel ar trebui sa cauti intotdeauna rase de caini cu un temperament agreabil, calm, care sa creeze cu stapanul sau o conexiune puternica si sa fie un companion excelent mai ales pentru copii.

Al doilea considerent care trebuie luat in calcul este talia, insa in stransa legatura cu temperamentul si cu nivelul de energie. Asa cum exista caini mari foarte docili, exista si caini mici extrem de agitati.

Nivelul de energie este al treilea factor de care sa tii cont atunci cand alegi un caine pentru familie. Astfel, e bine sa fii realist cu privire la modul de viata pe care il poti oferi unui caine care are nevoie de exercitiu fizic mai mult decat media.

Iata cele mai bune 5 rase de caini pentru familii cu copii:

-Bull dog-ul – devotat, rabdator si afectuos cu copiii, dar si cu o constitutie solida perfecta pentru micuti carora le place sa il jughineasca. De asemenea, se intelege extrem de bine si cu alte animale. Nu este un caine energic, ci unul foarte docil.

-Beagle-ul – dimensiuni mici si un temperament foarte calm, ideal pentru familie, iar daca cei mici adora plimbarile in natura, beagle-ul va fi tovarasul lor ideal pentru ca adora drumetiile si explorarea imprejurimilor. Este un caine destept, fericit si foarte prietenos, care nu oboseste deloc usor. In plus, se imprieteneste usor cu alte animale.

-Bull terrier-ul – cosiderat pe nedrept o rasa agresiva, bull terrier-ul este un caine crescut sa fie caine de companie. Este prietenos si iubitor atat cu adultii cat si cu copiii. Are un prag foarte ridicat al durerii, ceae ce il face perfect pentru copiii nazdravani care abia invata sa se poarte cu un caine.

-Collie – un caine foarte bland si previzibil, cu un comportament rareori problematic si care poate fi usor antrenat, ceea ce este perfect pentru familii care nu sunt familiarizate cu cainii. Se intelege perfect cu copiii si adora sa le faca pe plac stapanilor si sa isi protejeze familia.

-Newfoundland – considerat un fel de Maica Tereza a cainilor sau un baby sitter al lumii animale, cainele Newfoundland este unul dintre cei mai inteligenti caini, adora copiii si este foarte protector cu acestia. Bland, bun si rabdator, este imposibil sa nu te faca sa te indragostesti de el.