Tot ce trebuie să ştii în 2019 despre 5G. Ce pregătesc producătorii pentru buzunarele clienţilor. Care sunt marcile de telefoane pregatite pentru asta …

Tot ce trebuie să ştii în 2019 despre 5G. Ce pregătesc producătorii pentru buzunarele clienţilor. Care sunt marcile de telefoane pregatite pentru asta …

La conferinţa anuală din 2018 a Qualcomm, producătorul de chip-uri a introdus cel mai nou model de procesor al companiei, Snapdragon 855, care le va permite următoarelor smartphone-uri să se conecteze cu cea mai nouă generaţie de tehnologie în telefonia mobilă, cunoscută drept 5G, potrivit CNET, scrie .zf.ro.

Primul val major de trecere înspre 5G va fi cel mai probabil în 2019-2020, din perspectiva pieţei, iar furnizorii din toată lumea pregătesc infrastructura de reţea pentru a lansa o reţea wireless mai rapid şi mai scumpă.

CITESTE SI: Drapelul UNGARIEI, arborat permanent în Primăria Odorheiu Secuiesc

În timp ce este adevărat că multe industrii vor beneficia de o conectivitate mai bună – de la maşini autonome, drone, realitate virtuală şi IoT, spre exemplu – majoritatea oamenilor vor beneficia de această tehnologie doar prin telefoane adaptate pentru 5G. Până la urmă, promisiunea celor de la Qualcomm pentru o conectivitate excelentă nu înseamnă nimic dacă nu poţi accesa reţeaua după propriul device.

Unele companii, precum Lenovo, au lansat deja telefoane cu capacităţi 5G. Furnizorul american AT&T vinde deja routere hotspot 5G, iar Verizon şi-a lansat benzile 5G în anumite zone. Între timp, alte companii au anunţat posibile lansări şi planuri exacte pentru 5G.

Apple nu se grăbeşte să lanseze un iPhone 5G, iar şansele sunt să nu lanseze un astfel de produs nici în 2019, nici în 2020.

Înafară de eliminarea jack-ului pentru căşti (iPhone-ul a fost printre primele telefoane care a adoptat ideea), Apple nu se grăbeşte de obicei să aplice în premieră trendurile mobile, preferând să perfecţioneze o tehnologie emergentă înainte de a o aduce în faţa clienţilor. De aceea a fost în urma competitorilor în ceea ce priveşte lansarea unui telefon cu conectivitate 4G LTE.

Citeste mai multe AICI …

Categories: ACTUALITATE

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*