Anul acesta programul ”Litoralul pentru toți” demarează duminică, 2 septembrie. Prin acest program turiștii beneficiază de cazare la mare plătind între 150 şi 600 de lei pentru o săptămână. Aproximativ 12.000 de locuri sunt disponibile. Programul “Litoralul pentru toţi” începe în 2 septembrie. Unele hoteluri înscrise în program au refuzat rezervările în septembrie din cauza lipsei de personal.

Potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, programul social este destinat turiştilor care îşi doresc o vacanţă la malul mării la sfârşitul sezonului, pentru care pot aloca un buget foarte mic, comparativ cu bugetele pentru sejururile petrecute în lunile iulie şi august.

”Pentru a veni în sprijinul turiştilor, lansarea acestei ediţii beneficiază de aceleaşi tarife precum cele din ediţia de primăvară 2017. Prețurile nu au fost modificate în ultimii 6 ani, deși costurile utilităților au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%, iar în unele cazuri, chiar s-au dublat. Începând cu această ediție, biletele pot fi achitate si cu vouchere de vacanta”, se arată într-un comunicat remis presei.

Reprezentanţii FPTR trag însă și un semnal de alarmă. Turismul din România şi, în special, hotelurile de pe litoral, se confruntă anul acesta cu o criză a forţei de muncă fără precedent. Din această cauză multe unităţi de cazare refuză să facă rezervări în luna septembrie din cauza lipsei de personal. Sunt însă zeci de hoteluri înscrise în programul ”Litoralul pentru toți”.

„Până în prezent s-au înscris în program 54 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie un număr de 3.000 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor sau direct de către hotel. Aproximativ 12.000 de locuri sunt pregătite pentru turiştii care doresc să beneficieze de vacanţe cu tarife reduse”, se mai arată în comunicatul federaţiei.