Elevii și studenții cu vârsta sub 26 de ani vor beneficia de transport gratuit pe raza municipiului Baia Mare începând cu data de 1 noiembrie. Consiliul Local Baia Mare a adoptat, pe, marți, 9 octombrie, proiectul de hotărâre care prevede abonamente gratuite pe elevi şi studenţi, însă a respins aceeaşi facilitate pentru pensionari.

Conform proiectului de hotărâre vor beneficia de abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun ale Societăţii de transport local, Urbis, elevii şi studenţii cu vârsta sub 26 de ani. Abonamentele vor avea o valabilitate de şase luni, urmând a fi prelungită.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a precizat că abonamentele pentru elevi şi studenţi vor intra în vigoare de la 1 noiembrie. S-a menţionat de asemenea că abonamentul va putea fi eliberat pe baza unei copii a carnetului de elev, unei copii a certificatului de naştere sau cărţii de identitate a elevului.

Studenţii celor trei universităţi din municipiul Baia Mare vor putea intra în posesia unui abonament gratuit pe toate liniile de autobuz şi troleibuz după ce vor depune la sediul societăţii Urbis o copie a buletinului de identitate şi adeverinţa semestrială eliberată de secretariatul universităţii.

Toate abonamentele gratuite destinate elevilor şi studenţilor din municipiul Baia Mare vor fi decontate societăţii de transport local Urbis de către primărie. “Elevii şi studenţii vor putea circula gratuit pe orice rută urbană”, a declarat primarul Cherecheş.

Consilierii locali au respins însă, proiectul de hotărâre propus de primărie pentru acordarea aceleiaşi gratuităţi şi pensionarilor din municipiu. Nemulţumit de refuzul consilierilor, primarul Cătălin Cherecheş a precizat că la următoarea şedinţă a CL va veni cu un proiect prin care va propune transport gratuit pentru toţi locuitorii oraşului.

sursa foto: Gazeta de Maramures