Foto: facebook.com/ElectricCastle

Trupa americană Limp Bizkit va fi cap de afiș la cea de-a șaptea ediție a Festivalului Electric Castle, care va avea loc în perioada 17 – 21 iulie, la Bonțida.

Publicul Electric Castle are șansa să îl întâlnească pe Fred Durst, una dintre cele mai emblematice figuri rock ale momentului, odată cu confirmarea prezenței Limp Bizkit pe afișul Electric Castle 2019.

Lineup-ul de anul acesta al Electric Castle îl propune pe Nils Frahm, pianistul și compozitorul german cu o abordare senzațională asupra muzicii clasice, în care aduce elemente de muzică electronică. Concertele lui sunt experiențe aproape hipnotice: este imposibil de rezistat virtuozității cu care acesta abordează două sau chiar trei claviaturi într-o singură linie muzicală. De aceea, nu este de mirare că Frahm este unul dintre puținii artiști ai genului ale cărui concerte sunt în permanență sold out.

Sigma revine după trei ani în lineup-ul festivalului, timp în care a lucrat la cel de-al doilea album, ce va fi lansat chiar în această vară.

Zeds Dead, pe de altă parte, mizează pe diversitatea stilurilor electro pe care le îmbină în muzica ei pentru a mulțumi miile de spectatori din marile festivaluri la care sunt invitați. Membrii Zeds Dead trăiesc, în prezent, unul din cele mai bune momente ale carierei lor, câștigându-și un statut privilegiat în rândul promotorilor stilului bass. Colaborările lor cu alți artiști îl includ și pe Jauz, alt nume confirmat pentru ediția aceasta a festivalului. Tânărul DJ din San Francisco este o adevărată figură cult în lumea bass, fanii săi, reuniți sub numele de “Sharksquad”, urmându-l peste tot în lume pentru a-i urmări show-urile eclectice.

Trupa scoțiană Chvrches a debutat în 2011 ca un proiect de studio, cei trei membri ezitând o lungă perioadă să-și asume show-uri live. Odată debutul făcut, turneele lor sunt continue, iar trupa și-a câștigat o popularitate mondială atât prin muzică, cât și prin activismul constant în promovarea talentelor feminine din industria muzicală.

O premieră în stilurile muzicale prezente la Electric Castle este Giggs – una dintre cele mai puternice voci ale grime, hip hop-ul născut în zona de sud a Londrei și rapid îmbrățișat de fani din întreaga lume. Succesul lui a deschis calea pentru mulți alți artiști de rap, Giggs fiind însă unul dintre puținii care nu a acceptat să adopte un stil mai comercial doar de dragul de a câștiga mai multă notorietate.

Unii dintre cel mai bine vânduți artiști israelieni ai tuturor timpurilor, membrii duoului Infected Mushroom aduc în Electric Castle experiența celor care și-au petrecut ultimii 20 de ani dezvoltând stilul psytrance pentru noi generații de tineri, fără ca asta să le afecteze fanii care îi admiră încă de la începutul anilor ‘90.

Lista completă a numelor noi confirmate și biletele pentru ediția din 2019 se găsesc pe  www.electriccastle.ro.