Foto: google.com

Unul dintre liderii aerieni ai globului, Turkish Airlines, vrea să își aducă avioanele de mare capacitate la Cluj, după introducerea zborurilor de linie spre Turcia. Negocierile sunt în curs de derulare, scriu ziaristii de la  ZIUA de CLUJ.

“Zborul Cluj – Istanbul a debutat mai greu, din cauza evenimentelor care au avut loc în acea perioadă în Turcia. Lansarea a fost pregătită mai demult, însă a trebuit să fie amânată, dar acum, odată introdus, are mare succes, iar majoritatea avioanelor decolează la capacitate maximă. Pasagerii acestei curse sunt atât cei care merg să facă turism sau shopping, cât și cei care se deplasează în scop de afaceri”, a precizat Oana Roxana Cozma, director de marketing al Turkish Airlines Cluj.

“Sunt negocieri pentru ca Turkish Airlines să vină la Cluj și cu zboruri turistice, însă pentru aceasta este nevoie de mărirea pistei din Someșeni, ca să poată rula acele avioane mari ale lor, de peste 300 de locuri. Mai mult, dacă Aeroportul Internațional Avram Iancu (AIAIC) vrea să atingă acea cifră anuală de 7 milioane de pasageri, i-ar trebui inclusiv un nou terminal pentru pasageri și o nouă parcare pentru avioane, care să poată să găzduiască aparate de asemenea dimensiuni”.

“În România operăm curse de la București, Cluj, Constanța; avem 21 de curse săptămânale pe relația Turcia. Noul aeroport care se construiește la Istanbul va contribui la expansiunea noastră. Va avea 225.000 de angajați, adică aproape cât un oraș de talia Clujului”, a menționat Alper Atalay, director de vânzări al Turkish Airlines Cluj.

CITESTE MAI MULT AICI