Fosta campioană a României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj a obținut trei victorii în tot atâtea meciuri de verificare pe care le-a disputat în stagiul de pregătire din Serbia, care s-a încheiat duminică. În primul joc elevii lui Mihai Silvășan au trecut fără emoții de OKK Novi Pazar, scor 61-86 (16-25, 19-25, 8-17, 18-19), cu Nandor Kuti (15 puncte), Washburn (14) și Rasic (12), cei mai buni marcatori.

În meciul doi, U Banca Transilvania s-a impus fără prea mari probleme în fața echipei de ligă secundă K.K. Konstantin Niș. Clujenii au terminat meciul en fanfare, scor 85-56, cu Washburn (18 puncte), Easley (14) și Rasic (10), ca fiind cei mai buni marcatori. Cel mai tare amical a fost în compania echipei steaua Roșie Belgrad și s-a terminat cu scorul de 75-68 în favoarea ardelenilor. Dacă primele două întâlniri au fost la îndemâna echipei lui Mihai Silvășan, partida cu Steaua Roșie a fost echilibrată, clujenii reușind să-și apropie victoria abia pe finalul întâlnirii.

Duminică, U Banca Transilvania a revenit în țară, iar marți, 4 septembrie echipa își va relua, la Cluj, pregătirile în vederea noului sezon. Primul meci, în Liga Națională, este programat pe octombrie, acasă, cu BCMU Pitești.