Un curs actorie copii are menirea de a face minuni în ceea ce privește încrederea în sine a micuțului dumneavoastră, crescându-i la cote inimaginabile și alte abilități ce îl vor ajuta pe parcursul întregii lui vieți.

Actoria s-a dovedit că are forța magică de a spori:

-încrederea în forțele proprii;

 -concentrarea și memoria;

-comunicarea;

-coordonarea mișcărilor;

-imaginația

Orice părinte își dorește ca prichindelul lui să fie sigur pe el, să vorbească corect, fluent și inteligibil, să iubească lectura și scrierea, să aibă o formă fizică excelentă care să includă o bună coordonare a tuturor grupelor de mușchi, să fie agil ca o panteră și echilibrat precum un practicant de arte marțiale.

Un curs de teatru pentru copii permite celui mic să fie treptat mai sociabil, să se integreze mai ușor în colectivități de diferite tipuri, să interacționeze mai bine, fără timiditate, nu doar cu aceia de vârsta lui, ci și cu adulții.

Un actor prin definiție este pus în situația de a fi centrul atenției celorlalți.

În orele de teatru cel mic învață concomitent ce înseamnă să fii tu focusat pe ceea ce faci, dar și să reziști privirilor altora care te urmăresc.

Actoria deblochează imaginația și îmbunătățește stima de sine, stimulând încrederea în forțele proprii când respectivul cursant are de interpretat un monolog, de recitat o poezie, dar și de a conștientiza că o piesă de teatru de cele mai multe ori se joacă în echipă, că fiecare concură la reușita spectacolului, de aceea trebuie să colaboreze cu partenerii de scenă, să îi ajute la nevoie, chiar improvizând pentru a-i scoate din anumite momente dificile ce pot apărea pe timpul piesei.

Actoria, un instrument la îndemână pentru o bună integrare în societate

A face parte dintr-o trupă de teatru de amatori pentru un copil este foarte bine, deoarece o să fie de ajutor în viață, indiferent de domeniul în care, în calitate de adult, va profesa.

Nu e puțin lucru ca un prichindel să dobândească abilități sociale într-un mediu securizat, cu niște instructori foarte buni, care în afară de talent actoricesc au și multă experiență pedagogică, știind cum să lucreze cu micuții în așa fel încât să le deschidă poarta spre minunata lume a teatrului.

În condițiile de astăzi, în care cei mai mulți copii rămân țintuiți în fața unui ecran de smartphone, tabletă, laptop ori televizor, într-o lume în care internetul deține supremația nimicind jocurile de odinioară, în care interacțiunile dintre copii erau esențiale, un curs de teatru reprezintă pentru cei mici un adevărat colac de salvare contra înstrăinării, a autismului social.

Prea mulți copii sunt astăzi privați de bucuriile simple ale copilăriei, spre deosebire de părinții și bunicii lor care erau stăpânii lumii când se jucau gălăgioși în curtea casei sau chiar în fața blocului.

Actoria: calea de a te pune în situația altora și a-i înțelege

O trupă de teatru pentru copii este o cale prin care ei pot să experimenteze situații neașteptate de viață interpretând diverse personaje, să aducă la lumină realități alternative, pe care să le prezinte credibil spectatorilor, să se emoționeze și să transmită emoții pe care nu le-ar fi putut avea niciodată stând în fața unui gadget, fie el și conectat la internet, să primească feedback direct din partea celorlalți.

Înscrieți-vă copiii la un curs de teatru bun, dacă vreți ca ei să înțeleagă cu timpul că viața are o mulțime de fațete, că un om poate trece printr-o multitudine de stări, că realitatea virtuală nu este decât un surogat nu prea izbutit al realității adevărate.