Într-o bucătărie profesională sunt de mare utilitate unul sau mai multe modele de mixere planetare.

Ce este un mixer planetar?

Mixerele planetare (denumite și mixere verticale) sunt frecvent întâlnite în unitățile horeca. Prin mișcarea de rotație a subansamblelor sale se aseamănă cu planetele ce se rotesc în jurul Soarelui.

Un mixer planetar este un echipament din categoria de mixere multifuncționale cu un mod complex de funcționare. Echipamentul este dotat cu diverse accesorii ce se pot schimba după necesitatea bucătarului sau cofetarului. Reprezintă un altfel de robot de bucătărie.

Mixerul planetar se poate utiliza atât pentru a se prepara cu ajutorul său aluaturi, frișcă, spumă din albuș de ou, maioneză, sosuri, creme pentru prăjituri. Acest echipament poate să fie aliatul de nădejde al oricărui bucătar profesionist sau cofetar, care îi va permite satisfacerea clientelei celei mai dificile.

Un mixer planetar are mai multe viteze, ceea ce permite o pornire treptată a aparatului și o oprire făcută tot la fel, lin, nu brusc.

Existența și folosirea în bucătăria profesională a unui mixer planetar economisește timp prețios, crește productivitatea și performanța muncii.

Mixerul planetar este un echipament multifuncțional realizat din oțel inoxidabil prevăzut cu un bol de inox care va rezista foarte mult în timp. Dotat cu o bază solidă, are garantată durabilitatea și stabilitatea în timp.

Curățarea mixerului planetar

Se recomandă curățarea arborelui planetar și a bolului de amestec după fiecare utilizare. Acest lucru se realizează extrem de ușor la categoria aceasta de mixere planetare moderne datorită caracterului ergonomic al aparatelor respective.

Sistemele pe mixere planetare sunt în așa fel realizate încât să se evite riscul de accidente în utilizare. Ele au un sistem de blocare a capului de lucru (un buton de pornire/oprire de siguranță) în cazuri în care este nevoie de acest lucru. Modul de proiectare este foarte bine gândit pentru a fi asigurată protecția persoanelor ce deservesc echipamentul horeca respectiv.  Protecția mâinilor este asigurată inclusiv la mixerele planetare de dimensiuni mai mari.

Fabricanții de astfel de echipamente profesionale definesc acest tip de mixer special în trei cuvinte: ergonomie, siguranță și igienă, așa încât nu ezita să-ți dotezi și tu unitatea cu un astfel de aparat versatil.

Mixere planetare sunt extrem de versatile și pot să mixeze de la gheață la aluat, de la creme mai consistente și maioneze, la frișcă și albuș.

În afara de asta, în funcție de modelul de mixer planetar, el poate să fie dotat cu accesoriile necesare care sunt capabile să îl transforme rapid într-un robot multifuncțional. În acest fel, echipamentul profesional poate fi utilizat cu succes inclusiv la tăiat, feliat, măcinat.

Datorită versatilității spectaculoase a mixerelor planetare și a modelelor de diverse mărimi existente la distribuitorii de echipamente horeca, aceste aparate culinare moderne sunt de departe cele mai bune tipuri de mixere profesionale pentru restaurante, pizzerii, brutării, patiserii, cantine.

Ce tip de mixer planetar trebuie să achiziționezi pentru unitatea horeca?

 Volumul de activitate și produsele specifice care se pregătesc într-o anumită bucătărie profesională stau la baza tipului de alegerea mixerului potrivit.

Pentru operațiuni curente, un mixer planetar adaptabil este foarte bun deoarece personalul angajat o să poată să frământe cu el aluatul, iar cu diverse accesorii, spre exemplu, se pot felia legume.

Înainte de achiziționarea unui mixer planetar profesional, stabilește cât de multe produse poți pregăti într-o unitate de timp, ce tipuri de aluaturi se vor amesteca cu acesta, cât de des va fi utilizat pentru amestecuri sau alte operațiuni echipamentul în cauză.

Există mixere planetare mici, excelente pentru unitățile care au nevoie doar de cantități reduse de amestecuri, dar nu și pentru o brutărie sau pizzerie, care are nevoie de un mixer planetar mare, ce se așează pe podea, nu pe blatul de lucru.

Pentru mai multe informații sau întrebări în vederea alegerii mixerului planetar potrivit poți apela la specialiștii TC Romania Crown Cool  care îți vor oferi toate datele de care ai nevoie pentru a face achiziția corectă.