Vânzarea Prima TV este pe ultima sută de metri. Adunarea Creditorilor Prima TV a votat astăzi contractul de preluare a postului TV de către Adrian Tomșa, cel care deține posturile Look TV, scrie paginademedia.ro

Aprobarea vine după ce, într-o primă fază, în octombrie anul trecut, Adunarea Creditorilor a fost de acord cu oferta primită de Prima TV de la omul de afaceri Adrian Tomșa.

Astăzi, a aprobat și contractul. În următoarea perioadă, votul Adunării Creditorilor se va concretiza în semnarea efectivă a contractului de preluare a controlului postului de televiziune deținut, în prezent, de Cristian Burci.

Cristian Burci și Adrian Tomșa au început discuțiile încă din 2017. În toamna anului trecut, Tomșa a făcut și o ofertă concretă.

Cât plătește Tomșa pe Prima TV?

Așa cum a sunat oferta pentru postul TV, o „negociere directă cu cumpărător identificat”, suma oferită este de 22,4 milioane de lei.

În euro, înseamnă aproximativ: 4,8 milioane. Proprietarul posturilor Look TV, ofertantul Prima TV. Controlul asupra stației deținute în prezent de Cristian Burci urmează să fie preluat, în urma tranzacției, de Adrian Tomșa, proprietarul posturilor Look TV.

Adrian Tomșa – cel care urmează să preia controlul Prima TV operează stațiile Look TV și Look Plus, dar și site-ul Profit.ro și postul de televiziune Profit.

În noua formulă, grupul va opera posturile generaliste Prima TV, Look TV și Look Plus, canalul de business Profit.ro și site-ul economic Profit.ro.