Paisprezece kilometri de autostradă, pe traseul Ogra – Iernut ar putea fi dați în folosință la sfârșitul lunii noiembrie. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a efectuat prerecepţia lotului care face parte din autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş (A3).

Este vorba despre două loturi : Ogra – Iernut, în lungime de 3,6 km, respectiv Ogra – Ungheni, cu o lungime de 10,1 km. Pe lotul Ogra – Iernut, CNAIR a efectuat deja prerecepţia, iar recepţia urmează să aibă loc la sfârșitul lunii noiembrie, se arată într-un comunicat al CNAIR. În perioada amintită se așteaptă și finalizarea lucrărilor pe lotul Ungheni – Ogra, dar şi breteaua de ieşire de pe autostradă de la nodul Iernut.

Contractul pentru construirea celor 3,6 km ai lotului Ogra – Iernut a fost atribuit constructorului german Geiger, pentru 55 de milioane de lei. Contractul pentru lotul de 10,1 km Ungheni – Ogra a fost atribuit asocierii Strabag – Straco pentru 251 de milioane de lei, iar ordinele de începere a lucrărilor pe cele două loturi au fost emise în 2016. Reamintim că anul acesta au mai fost deschişi circulaţiei 29 km ai loturilor 3 şi 4 din Autostrada Sebeş – Turda (A10), nodul Gilău şi 8,7 km ai tronsonului Gilău – Nădăşelu (A3).