Preotul l-a înjunghiat în plină stradă, cu un cuţit, pe un bărbat de 72 de ani, în plin, provocându-i mai multe plăgi în zona gâtului şi a mâinii stângi.

Preotul ortodox Nicolae Sîrca, fost paroh la Parohia Aleuş, judeţul Sălaj, a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de tentativă de omor, iar în cursul acestei zile va fi adus în faţa judecătorilor Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Agresiunea s-a produs miercuri, 9 august, în jurul orei 16.30, în Şimleu Silvaniei, când preotul l-a înjunghiat în plină stradă, cu un cuţit, pe un bărbat de 72 de ani, în plin, provocându-i mai multe plăgi în zona gâtului şi a mâinii stângi, scrie adevarul.ro

Potrivit lui Crin Bologa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, într-o primă fază, Sîrca ar fi urmărit o necunoscută pe stradă, însă i-a pierdut urma după ce femeia a realizat că ar putea fi în pericol. La scurt timp după, fără vreun motiv aparent, preotul a scos un cuţit pe care îl purta la el şi s-a năpustit asupra unui bătrân, înjunghiindu-l în zona gâtului. A încercat să îl taie şi în zona feţei, dar victima a reuşit să se apere, alegându-se, în schimb, cu câteva plăgi în zona braţului stâng. “Victima a fost transportată la Spitalul din Şimleu, însă din fericire, leziunile suferite nu îi pun viaţa în pericol”, au precizat reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj. Încătuşat de către poliţişti şi dus la audieri, agresorul a refuzat să vorbească cu anchetatorii, susţinând doar că este nevinovat.

El a fost reţinut pentru 24 de ore şi riscă să fie arestat pentru 30 de zile. Propunerea formulată în acest sens de către procurori va fi analizată joi, 10 august, de către instanţa sălăjeană. Nicolae Sîrca a fost paroh la Parohia Aleuş până în urmă cu aproximativ trei ani, când acesta şi-a înaintat demisia, invocând motive medicale, ne-au declarat oficialii Episcopiei Sălajului. “De atunci nu a fost îmbisericit, ceea ce înseamnă că nu oficia slujbe la nicio biserică. Oficialii Episcopiei vor organiza astăzi o şedinţă pentru a analiza măsurile ce se impun în cazul preotului Nicolae Sîrca. În paralel cu ancheta penală, vor face şi noi o anchetă bisericească, iar dacă se va dovedi că părintele este vinovat, el va fi caterisit”, a precizat Claudiu Nechita, purtătorul de cuvânt al Eparhiei sălăjene.

Preotul agresor, catalogat de cunoscuţi drept un om vulcanic şi mereu pus pe ceartă, ar fi avut unele probleme psihice, pentru care urma un tratament medicamentos. “Dacă era consecvent în administrarea medicamentelor, totul era în regulă. În schimb, când neglija să ia tratamentul, devenea agitat”, ne-a spus un amic al lui Sîrca. Pentru a-şi întreţine familia, după ce şi-a dat demisia, preotul, care era căsătorit şi avea o fiică studentă, a muncit în Austria.