Un tânăr de 21 de ani din Cluj a ajuns 24 de ore după gratii după ce a dat foc la casă, în urma unui conflict cu mama sa, după care a furat telefonul unui prieten. Tânărul a fugir, însă a fost prins de polițiști în Sighetu Marmației.

Conform Poliției Cluj, în 15 martie, în jurul orelor 18:00, tânărul de 21 ani, care este din comuna Apahida, pe fondul unui conflict spontan cu mama sa a distrus mai multe lucruri din casă, după care a aprins mai multe obiecte în interior. Incendiul produs a afectat și imobilul.

De față, în tot acest timp, a fost și un minor din comuna Gilău, prieten al tânărului, cu care acesta a plecat după conflict cu un mijloc de transport în comun către satul Câmpenești.

Pe autobuz, tânărul de 21 ani a smuls un telefonul mobil din mână minorului, iar la solicitarea acestuia de a-l restitui, l-a amenințat cu un cuțit.

Înainte să ajungă la destinație, spun polițiștii, i-a lăsat în schimb minorului telefonul său mobil, după care a coborât în grabă din autobuz și a dispărut.

Polițiștii au început să îl caute și l-au găsit în cele din urmă în Sighetu Marmaţiei, cu ajutorul oamenilor legii de la  Poliția Maramureș, acesta intenţionând să plece din ţară.

În urma probatoriului administrat s-a propus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de distrugere și tâlhărie. Față de acesta a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă  de 24 ore.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale, sub coordonarea unității de parchet competente.