Un tânăr de 22 de ani a murit astăzi la spitalul judeţean din Sibiu, după ce a suferit un şoc cardio-respirator. Turistul a fost găsit într-o stare critică de salvamontiști la peste 2.000 de metri altitudine, pe o creastă din Munţii Făgăraş. În cursul nopții tânărul a fost coborât de pe munte și transportat în stare de inconștiență la spitalul județean, dar medicii nu au putut face nimic ca să-l salveze.

Potrivit salvamontiștilor turistul avea echipamentul necesar pentru această perioadă, dar vremea s-a manifestat extrem de violent. Tânărul era însoțit pe munte de o fată care este în acest moment internată în spitalul sibian, cu hipotermie şi degerături. Pentru aducerea celor doi din Munţii Făgăraş a fost nevoie, pe lângă echipa de salvamontiști, şi de intervenția jandarmilor montani din zona Lacului Bâlea.

Noaptea trecută de luni spre marți, alţi nouă turişti au solicitat intervenţia salvamontiştilor după ce au rămas blocaţi în maşini pe Transalpina. Aceştia au pătruns pe traseu deși drumul este interzis circulaţiei.