Vaccinul AstraZeneca, eficiență de 76% împotriva coronavirusului. Mai mică decât cea anunțată la începutul săptămânii

327

AstraZeneca a declarat că vaccinul COVID-19 are o eficiență de 76% în prevenirea bolilor simptomatice într-o nouă analiză a studiului său major din SUA.

Oficialii americani din domeniul sănătății au reproșat companiei anglo-suedeze că nu a folosit cele mai actuale informații atunci când a publicat rezultatele studiului.

AstraZeneca a declarat că intenționează să solicite autorizația de utilizare de urgență a SUA în următoarele săptămâni.

AstraZeneca a declarat că vaccinul COVID-19 are o eficiență de 76% în prevenirea bolilor simptomatice într-o nouă analiză a studiului său, umpic mai mică decât nivelul anunțat la începutul acestei săptămâni, într-un raport criticat pentru utilizarea informațiilor mai vechi, relatează Reuters.

Cele mai recente date s-au bazat pe 190 cazuri de infectări la peste 32.400 de participanți din Statele Unite, Chile și Peru. Datele intermediare anterioare se bazau pe 141 de cazuri de infectări până pe 17 februarie.

”Analiza primară este în concordanță cu analiza interimară lansată anterior și confirmă faptul că vaccinul nostru COVID-19 este extrem de eficient la adulți ”, a declarat Mene Pangalos vicepreședinte executiv al cercetării și dezvoltării de la AstraZeneca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.